OTA PÄHKINÄINEN GHEE OSAKSI PAISTAMISTA JA RUOANLAITTOA
Ghee eli kirkastettu voi on ollut tärkeä osa intialaista keittiötä jo vuosisatoja. Koska ghee on kuitenkin kookosöljyn tapaan tyydyttynyttä rasvaa, koko rasvansaantia ei kannata sen varaan laskea. Koska ghee on tyydyttyneempää rasvaa ja näin ollen kemiallisesti tasapainoisempaa, se soveltuu erinomaisesti ruoanlaittoon korkeissakin lämpötiloissa. Se on siis erinomainen valinta paistamiseen ja leivontaan perinteisen paistorasvan ja voin asemasta, ja kesäisin se sopii vaikkapa eväsretkille levitteeksi hyvän säilyvyytensä vuoksi.
Maultaan kirkastettu voi on paahteisen pähkinäinen, mikä tekee siitä erinomaisen parin itämaisiin ruokiin. Monissa Intian alueen keittiöissä gheetä käytetään tuomaan esiin esimerkiksi valkosipulin, kurkuman ja kuminan makuja. Ayurvedisessa perinteessa gheeta nautitaan myös sellaisenaan aterioiden yhteydessä edistämään ruoansulatusta.
Normaalista voista gheen erottaa se, että gheestä on poistettu vesi sekä maidon proteiini. Se on siis luomutuotettua voiöljyä, joka on tehty tuoreesta, luomusertifioiduilla alpeilla laiduntaneiden lehmien maidosta. Lehmät saavat laiduntaa alpeilla, syöden alppiyrttejä ja ruohoa. Ghee ei sisällä lainkaan maidon yleisimmin oireita aiheuttavia kaseiinia eikä laktoosia, mutta maidottomaksi gheetä ei voi kuitenkaan kutsua.
Säilytä avaamisen jälkeen viileässä tiiviisti suljettuna.
Laktoositon, lisä- ja säilöntäaineeton.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Reetta –
Laadukas ja hyvän makuinen
Kirsi –
Täydellinen
Eetu –
Riittoisa, pidän lasipurkista pakkauksena
Joacim –
Mahtava tuote, käytössä joka päivä kahvin seassa!
Heidi (varmistettu kirjoittaja) –
Parhaimman makuinen ghee mitä olen maistanut.
Elina (varmistettu kirjoittaja) –
Paras luomu ghee, vakivalinta.
ninni –
Ghee on kyllä mielenkiintoinen rasva&uusi tuttavuus meidän keittiössä, monessa käytössä.
Erittäin pehmeän, täyteläisen ja miellyttävän makuinen.
Esim.sopii täydellisesti puuroonkin “rasvasilmäksi” sekä muna/munattoman voin raaka-aineeksi…..😋😋💪
Amanda Hyövälti (varmistettu kirjoittaja) –
Sopii paistamisen lisäksi täydellisesti patoihin ja keittoihin!
Jenni (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvänmakuista. Tätä gheetä oikeastaan ostan aina.