MANTELI ON KLASSIKKO, JOKA SOPII KAIKKEEN RUOANLAITTOON JA LEIVONTAAN
Manteli on pehmeän ja lempeän makuinen pähkinää muistuttava siemen. Mantelin monipuolinen koostumus tekee siitä erinomaisen välipalan ja apurin kaikenlaisessa ruoanlaitossa. Valitse joko kuorellisia tai kuorittuja manteleita oman makusi mukaan!
Mantelit ovat herkullisia osana wokkeja, pataruokia ja kastikkeita. Ne sopivat loistavasti keittojen joukkoon, ja niitä voi ripotella mukaan muihinkin kasvis- ja kalaruokiin. Makeassa leivonnassa mantelit maistuvat parhaiten kekseissä, välipalapatukoissa ja kakkupohjissa. Mantelista valmistuu myös herkullinen maito, joka on erinomainen vegaaninen vaihtoehto perinteisille maitotuotteille.
Manteli on klassikko myös perinteisissä suomalaisissa ruoissa. Valkoinen kala ja manteli ovat erinomaisen maukas yhdistelmä, ja manteleita voi tuttuun tapaan tipauttaa muutaman mausteisten talvijuomien kuten glögin tai kaakaon joukkoon.
Foodinin mantelit ovat peräisin Italian Sisiliasta. Säilytä mantelit tiiviisti suljettuina kuivassa ja viileässä. Tutustu muihin pähkinöihin täällä.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Iitu –
Tosi hyviä manteleita etenkin kun nämä paahtaa kevyesti uunissa. Ei uskoisi, että manteleissa on niin paljon eroja, mutta kun näitä on maistanut, saa huomata, että eroa muihin mantelipusseihin todella löytyy!
Nora Karttunen (varmistettu kirjoittaja) –
Luomumantelit ovat vaan niin paljon paremmanmakuisia kuin tavalliset. Tämä on kätevä pussikoko.
Iitu (varmistettu kirjoittaja) –
Parhaat mantelit, joita oon koskaan syönyt!