Extra virgin oliiviöljy on öljyjen aatelia kaikille kulinaristeille
Oliiviöljy on ollut keittiöiden ja ruokapöytien kulmakivi jo tuhansia vuosia. Se on yhä monipuolisuutensa vuoksi jokaisen keittiön vakiovaruste. Välimeren auringon alla valmistettu luomuoliiviöljymme taipuu kaikenlaiseen ruoanlaittoon leivonnasta salaatinkastikkeeksi, eikä miedoissa lämpötiloissa paistamistakaan tarvitse kaihtaa. Oliiviöljyä voi pirskotella mausteeksi, se korvaa voin leivonnassa ja on suorastaan välttämättömyys esimerkiksi pastojen ja risottojen kanssa. Oliiviöljyä voi hyödyntää myös ihon- ja hiustenhoidossa.
Maultaan Foodinin oliiviöljy on hienostuneen aromikas, hennon kermainen, pehmeä sekä hedelmäinen. Öljyn korkea polyfenolipitoisuus maistuu suussa lempeänä pippurisena potkuna. Perinteisen oliiviöljyn lisäksi valikoimiimme kuuluu myös Extra Virgin Suodattamaton oliiviöljy, joka sisältää hieman oliivin hedelmälihaa ja on maultaan voimakkaampaa.
Miksi valita Foodinin ensiluokkainen oliiviöljy?
- Pitkäaikainen yhteistyö 150 vuotta toimineen kreetalaisen perhetilan kanssa: luomuneitsytoliiviöljymme valmistetaan jo tuhannen vuoden ajan viljellyistä Koroneiki-lajikkeen oliiveista, joita kutsutaan usein oliivilajien kuningattareksi. Tutustu oliiviöljymme valmistukseen tästä videosta!
- Ympäristöystävällisyys: Oliivit poimitaan hellävaraisesti harjaksilla lintuja tai kallisarvoisia puita vahingoittamatta, ilman torjunta-aineita.
- Terveellinen valinta kaikista ruokaöljyistä: oliiviöljy sisältää runsaasti polyfenoleja, jotka suojaavat veren lipidejä hapetusstressiltä.
- Hellävarainen valmistusprosessi: lämpötila pysyy koko prosessin ajan alle 28 C, jolloin aromaattinen maku säilyy ja ravitsemukselliset tehoaineet säilyvät lopputuotteeseen saakka.
- Vastustamaton maku: oliiviöljymme on hienostuneen aromikas, pehmeä, kermainen ja maukkaan hedelmäinen. Korkea polyfenolipitoisuus maistuu suussa lempeänä pippurisena potkuna.
- Oikeanlainen pakkaus: oliiviöljy pullotetaan tummiin pulloihin oliiviöljyn parhaan säilyvyyden takaamiseksi.
Kuinka voin käyttää oliiviöljyä?
- Ruoanlaittoon: pastaan, grillaamiseen, majoneesiin, risottoihin, dippailuun, salaatinkastikkeisiin ja sellaisenaan annosten viimeistelyyn.
- Leivontaan: leivän leipomiseen ja kakkuihin. Lisää inspiraatiota löydät reseptipankistamme.
- Ihon- ja hiustenhoitoon
Tutustu myös muihin valikoimamme oliiviöljyihin
- Extra Virgin Suodattamaton oliiviöljy valmistetaan hellävaraisesti kylmäpuristamalla – ilman suodatusta
Säilytä luomuoliiviöljy tiiviisti suljettuna auringonvalolta ja lämmöltä suojattuna. Vegaaninen, säilöntä- ja lisäaineeton.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Nina –
Parhaan makuinen mieto öljy. Helppo juoda sellaisenaan tai majoneesin tekoon.
moffe97 (varmistettu kirjoittaja) –
Erinomainen öljy, suosittelen
Riikka Matilainen (varmistettu kirjoittaja) –
Todella aromikas öljy. Ja pakkauksen koko on hyvä. Helppo käyttää vaikka suuri kanisteri.
aaro.tumanoff –
Erinomainen oliiviöljy