Chia-siemenet ovat runsaskuituinen ja rutkasti rasvahappoja sisältävä ravintopakkaus
Alunperin Etelä-Amerikasta peräisin oleva chia-siemenet ovat saavuttanut globaalia huippusuosiota monipuolisuutensa ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Sana “chia” tarkoittaa atsteekkien kielellä öljyistä, ja tämä pieni siemen onkin hyvä rasvahappojen lähde. Chia-siemenet sisältävät omega 3- ja omega 6 -rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa 3:1.
Asiakkaamme rakastavat yhdistää chia-siementä muun muassa raakasuklaan ja erilaisten tuoreiden ja kuivattujen hedelmien kanssa. Mikä olisikaan parempaa, kuin nauttia iltapäivän taukohetkenä tai hitaalla aamiaisella vaikkapa suklaavanukasta tai omenakanelivanukasta? Myös kookos, vanilja ja pehmeän makeat marjat sopivat hyvin yhteen chiasiementen miedon, pehmeän maun kanssa.
Chia-siemeniä on saatavilla myös kätevinä 250 g pakkauksina ja myös edulliseen hintaan 2×600 g kimppatarjouksena.
Mitä hyötyjä chia-siemenistä on?
Chia-siemenet sisältävät runsaasti
- proteiinia
- kuitua
- omega-3-rasvahappoja
- vitamiineja (esimerkiksi B-vitamiineja)
- kalsiumia
- magnesiumia
- fosforia
- kivennäisaineita
- antioksidantteja
Chia-siemenet ovat erinomainen kuidun lähde ja ne ovat myös yksi parhaista kasvilähteistä omega-3-rasvahapoille
Chia-siemenen liotus & käyttö
Chia-siemen sitoo itseensä paljon nestettä, ja moni käyttääkin siemeniä turvottamalla niitä ensin vedessä. Chia-siemenia on hyvä liottaa nesteessä vähintään puoli tuntia tai mielellään jopa yön yli. Niistä on näin mahdollista valmistaa hyytelö tai geeli, jolla voi korvata esimerkiksi kananmunan vegaanisessa leivonnassa. Vedessä turvonneet chia-siemenet ovat myös ruokaisa ja täyttävä vaihtoehto, ja ne on helppo tuunata suosituiksi tuorepuuroiksi, vanukkaiksi ja smoothieiksi.
Herkullisia chia-siemen -reseptejä
Foodin Chia-siemenet
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Yleinen suositeltu päiväannos chia-siemeniä aikuiselle on noin kaksi ruokalusikallista, lapselle yksi. Me kuitenkin testaamme jokaisen saapuvan erän, emmekä tuo markkinoille tuotteita, joissa olisi korkeat pitoisuudet nikkeliä tai kadmiumia, joten voit turvallisin mielin käyttää Foodinin luomulaatuisia siemeniä. Voit lukea lisää esimerkiksi öljykasvien siementen kartoitus- ja valvontahankkeesta Ruokaviraston sivuilta.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
“Syön joka aamu chiapuuron, jonka turvotan Foodinin kookosvedellä ja kookosmaidolla. Sekoitan lisäksi aina mukaan vaniljalla maustettua heraproteiinia, ja ripottelen mukaan marjoja.” – Maria Jalkanen, Foodinin luova johtaja ja yrittäjä
Inka –
Perus tuote.
Päivi –
Sopii loistavasti tuorepuuron joukkoon.
vaisanen.satu (varmistettu kirjoittaja) –
Loistava chiavanukkaan tekoon.
nurmeri59 –
Moni Käyttöinen