Vaajakoskelainen Foodin laajentaa monipuolista luomumaustevalikoimaansa tuomalla markkinoille ihastuttavia joulumausteita vuoden tunnelmallisimpaan ja herkullisimpaan juhlaan. Kauniit pronssinvärisillä korkeilla viimeistellyt maustepurkit pitävät sisällään tuttuja makuja ja tuoksuja, jotka toivottavat joulun tervetulleeksi.

Piparkakkujen, mausteisen glögin ja kanelin ilmassa leijaileva tuoksu luo lämminhenkisen joulutunnelman jokaiseen kotiin. Foodinin tehtaan täyttää tänä jouluna raakasuklaan tuoksun lisäksi lämpimien ja aromaattisten mausteiden tutut tuoksut ja ihastuttavat uudet mausteseokset.

Uudet joulumausteet siivittävät aistit joulutunnelmaan

Foodinin luomulaatuiset ja laadukkaat mausteet tarjoavat laajan paletin erilaisia maustevaihtoehtoja monenlaiseen maustamiseen, ruoanlaittoon ja leivontaan. ”Halusimme tuoda yksittäisten jouluun sopivien mausteiden rinnalle valmiit mausteseokset, jotka yhdistävät joulun rakastetuimmat maut ja tuoksut yhteen”, kertoo Foodinin omistaja ja luova johtaja Maria Jalkanen.

Piparkakkumauste on klassinen mausteseos, jossa yhdistyy mausteinen Ceylon kaneli, ja kardemumma, kipakka inkivääri, maustepippuri, neilikka ja muskottipähkinä. Aromikkaat mausteet muodostavat lämpimän ja jo lapsuudesta tutun makuelämyksen, jota voi hyödyntää monipuolisesti leivonnaisissa, kuumissa juomissa ja esimerkiksi jouluisan granolan maustamisessa.

Tuttuja jouluisia makuja sisältää myös glögimauste, jonka avulla sesongin suosituimman juoman valmistus onnistuu helposti kotona. Kaneli, mustapippuri, appelsiininkuori, neilikka ja inkivääri luovat hurmaavan yhdistelmän, joka muuttaa marjamehun mausteiseksi kehoa ja mieltä lämmittäväksi glögiksi. Perinteisen glögin valmistus onnistuu keittämällä viinimarjamehua ja glögimaustetta höyryäväksi ja siivilöimällä mausteet pois ennen nauttimista. 

Rakastetut mausteet nyt myös pienemmässä koossa  

Kuumiin juomiin ja leivontaan sopivasta Chai-mausteseoksesta on saatavilla nyt myös pienempi, 25 gramman purkki. Chai-elämyksen muodostavat kaneli ja kardemumma, inkivääri, tuju maustepippuri, voimakas neilikka sekä täyteläinen muskottipähkinä. ”Aloitan joulutunnelmaan virittäytymisen lisäämällä ripauksen Chai-maustetta tai Ceylon kanelia kahvinpurujen joukkoon”, iloitsee Maria Jalkanen.

Pienemmistä maustepurkeista löytyy myös muita joulun suosikkimakuja – luomuneilikkajauhe, joka on täydellisen piparkakkutaikinan ja maustekakun salaisuus, Madagaskarilainen vanilja ja voimakas kardemumma, jotka sopivat täydellisesti muiden mausteiden tapaan kuusen alle paketoitavaksi. Jo pienellä määrällä maustetta saa aikaan hurmaavan maun ja tuoksun, jolloin suloiset purkit ovat hyvinkin riittoisia.

Laaja valikoima makuja ja kokoja

Loppuvuoden kestosuosikki on Ceylon kaneli, joka sopii täydellisesti leivonnaisiin ja patoihin tuomaan eksoottista sävyä. Joulumielen saa aikaan hetkessä lisäämällä kanelia aamupuron päälle! Rakastetun kanelin makupariksi leivonnassa sopii klassinen kardemumma, joka maustaa lisäksi smoothiet ja kuumat juomat. ”Meille on tärkeää, että mausteet ovat laadukkaita ja että niitä voi huoletta käyttää monenlaisessa ruoanlaitossa. Ceylon kanelimme on herkullinen vaihtoehto kaikkiin kaneliruokiin ilman huolta maksalle haitallisesta kumariinista, mikä tekee siitä turvallisen kanelin vauvasta vaariin myös isommilla käyttömäärillä”, taustoittaa Foodinin omistaja ja luova johtaja Maria Jalkanen.

Kirpakka inkiväärijauhe ja suomalaiseen makuun sopiva lakritsijauhe ovat myös oivallisia mausteita loppuvuoden resepteihin. Kokeile erilaisia mausteita rohkeasti klassisissa ja uudenlaisissa joulupöydän resepteissä ja anna makuparien luoda taianomainen joulu!

Uutuudet 11/2022:

Foodin Piparkakkumauste, Luomu 17 g
Foodin Glögimauste, Luomu 25 g
Foodin Chai-mauste, Luomu 25 g
Foodin Neilikka, Luomu 12 g
Foodin Vanilja, Luomu 8 g
Foodin Kardemumma, Luomu 11 g

Lisätiedot:

Julkaisuvapaat kuvat
Maria Jalkanen / Omistaja, Luova johtaja, +358 44 021 0193, maria@foodin.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tule mukaan kehittämään toimintaamme!
Sulje ja siirry ostoksille
100% kotimainen verkkokauppa