Sienirisotto onnistuu mainiosti ravitsevasta ja aromikkaasta Foodin punaisesta ja mustasta riisistä, jotka löytyvät kätevästi samasta Riisi mix -pussista. Risotto saa täyteläisyyttä ja upeaa makua vegaanisesta Foodin Paramesan raasteesta, joka toimii parmesanin tapaan.
ainesosat
250-300 g sieniä esim.siitake, kantarelli, portobello ja/tai herkkusieni
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl Foodin sitruunamehua
3 dl Foodin luomu Riisi Mixiä
8 dl kasvislientä
1,5 dl Foodin Paramesania
tuoretta oreganoa tai timjamia
Tarjoiluun: Foodin Paramesania
ohje
Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko siivuiksi. Paista sieniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, jotta ylimääräiset nesteet haihtuvat. Lisää oliiviöljy ja jatka paistamista, kunnes sienet ruskistuvat. Ripottele päälle suolaa ja laita sivuun.
Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Lorauta pannulle reilusti oliiviöljyä ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia.
Lisää pannulle sitruunamehu ja sekoita joukkoon 3 dl huuhdeltua Riisi Mixiä. Kaada kasvisliemi riisin päälle ja sekoittele hetken aikaa. Anna kuplia pienellä lämmöllä 35 minuuttia kannen alla.
Poista kansi ja anna kiehua pienellä lämmöllä ilman kantta vielä noin 10-15 minuuttia tai kunnes liemi on lähes haihtunut ja riisi kypsää. Riisi saa jäädä hieman napakaksi.
Sekoita suurin osa sienistä, 1,5 dl Paramesan raastetta sekä loraus oliiviöljyä risoton joukkoon. Tarjoile risotto lämpimänä loppujen paistettujen sienien, Paramesanin sekä tuoreiden yrttien kera.