Näin valmistat maukkaat Shanghai tacot Foodinin tapaan! Leivitä maustettu tofu Foodin Paramesanilla, paahda tofupalat ja tortillat Airfryerilla, sekoita kastikkeet ja pilko kasvikset. Kokoa kaikki ainekset paahdetun tortillan päälle ja nauti herkullisesta makuelämyksestä!
AINEKSET
1 paketti kiinteää maustettua tofua (esim.marinoitu tofu tai savutofu)
Foodin Paramesania
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1-2 porkkanaa
Pala varhaiskaalia
Vihreää: salaattia, ituja, korianteria
Chiliä
Limejä
Sriracha-majoneesi
1,5 dl majoneesia
1 murskattu valkosipulin kynsi (tai voit käyttää 1,5 dl aiolia)
1 rkl sriracha kastiketta
1 rkl Foodin sitruunamehua
Vinkki: Majoneesin tai aiolin voit tehdä myös itse! Kurkkaa reseptit täältä.
Hoisin-kastike
1 dl Hoisin-kastiketta
1 rkl Foodin seesaminsiemeniä
Pehmeitä pieniä tortilloita
valmistus
Kuivata tofua käärimällä tofupala kokonaisena keittiöliinaan ja/tai talouspaperiin ja laittamalla päälle painava esine, esim.valurautapannu. Pressaa tofupalaa noin 15 minuuttia.
Leikkaa tofu siivuiksi, pyöritä kevyesti oliiviöljyssä ja sen jälkeen kuorruta Paramesanilla. Toista, kunnes kaikki siivut on kuorrutettu.
Paahda tofupaloja 10 minuuttia 200 asteessa airfryerissa. Käännä palat ja paahda vielä muutama minuutti, tai kunnes palat ovat kullanruskeita.
Raasta porkkanat ja kaali. Pilko chili pieneksi ja lime siivuiksi.
Sekoita kulhossa majoneesi ja murskattu valkosipuli tai aiolia, sriracha kastiketta sekä sitruunamehua.
Sekoita toisessa kulhossa hoisinkastike ja seesaminsiemenet.
Paahda tortilloita joko airfryerissa minuutti kerrallaan tai kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja paahtuvat.
Kokoa herkullinen taco:
Levitä paahdetun tortillan pohjalle sriracha-majoneesia ja hoisin kastiketta. Kasaa kastikkeiden päälle reilusti vihreää salaattia ja raastettua porkkanaa sekä kaalia. Asettele kasvisten päälle pari leivitettyä tofun palaa. Lisää vielä tilkkaset sriracha majoneesia ja hoisinkastiketta. Ripottele päälle ituja, chiliä, seesaminsiemeniä sekä korianteria ja purista limesiivusta mehua.
Nauti!