Foodin hirssi sopii täydellisesti porkkanalaatikkoon! Testaa tätä täyteläistä, lempeästi maustettua herkkua joulupöytään. Laatikon voit valmistaa jo edellisenä päivänä ja lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua.
AINEKSET
1,5 dl Foodin hirssiä
2,5 dl vettä
2 dl Foodin kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
1 kg porkkanaa (noin 800 g kuorittuna)
1,5 tl Foodin Ceylonin kanelia
1,5 tl Foodin inkivääriä
¼ tl valkopippuria
¼ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl Foodin kookosmaitoa
n.80 g (vegaanista) voita laatikon päälle
Tuoreita yrttejä koristeeksi, esim.timjamia
VALMISTUS
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Huuhtele hirssi ja keitä se vesi-kookosmaito seoksessa kypsäksi, muttei puuromaiseksi, noin 20 minuuttia.
Kuori ja palastele porkkanat pieneksi. Keitä porkkananpaloja noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
Surauta porkkanat sileäksi esim. sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon keitetty hirssi, kaneli, inkivääri, pippurit, suola sekä loput Foodin kookosmaitopurkista.
Levitä seos vuokaan ja asettele voinokareita laatikon päälle tasaisesti.
Lämmitä porkkanalaatikkoa uunissa 50-60 minuuttia, tai kunnes laatikko on sopivan paahtunut päältä. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.