Pinaattiriisi, spanakorizo, on täyteläinen kreikkalainen risotto, joka valmistetaan Foodinin tapaan ravitsevasta punaisen ja mustan riisin sekoituksesta. Pinaattiriisi sopii mainiosti paahdettujen kasvisten ja grilliruoan kanssa tai nautittavaksi sellaisenaan fetan kera.
AINEKSET
500 g tuoretta pinaattia
Purjosipulin valkoinen osa
2 valkosipulinkynttä
Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
1,5 dl Foodin Riisi Mixiä, huuhdeltuna
4 dl kasvislientä
2 rkl Foodin sitruunamehua
3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
Lisäksi: fetaa
VALMISTUS
Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
Paista pinaatteja oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät hieman ja laita sivuun.
Pilko purjosipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä pannulla reilussa määrässä oliiviöljyä muutaman minuutin ajan. Lisää Foodin Riisi Mix ja sekoita.
Lisää kasvisliemi ja anna riisin kypsyä kannen alla noin 35 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
Sekoita riisin joukkoon sitruunamehu, tilli sekä paistettu pinaatti ja anna vielä hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Tarjoile pinaattiriisi murustellun fetan kera.