Pho keitto ihastuttaa maukkaalla liemellään sekä tuoreilla, ravitsevilla raaka-aineilla. Täyttävyyttä keittoon saa tofulla sekä Foodin maustetuilla cashewpähkinöillä, jotka antavat keitolle sopivasti lisämakua ja suolaisuutta.
AINEKSET
Liemi
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 tl Foodin inkivääriä
1 tl Foodin kokonaisia mustapippureita
½ tl Foodin neilikkaa
2 tl Foodin oliiviöljyä
1,3 dl vettä
2 liemikuutiota
1 tl Foodin sitruunamehua
Suolaa tarvittaessa
Lisukkeet
Valmiiksi maustettua / marinoitua tofua 250-300 g
n. 200 g sieniä + ripaus suolaa
+ Foodin oliiviöljyä paistamiseen
Shirataki nuudeleita pari pakettia keitettynä ohjeen mukaan
200 g parsakaalia
Nippu bok choyta
Tuoreita yrttejä kuten basilikaa tai korianteria
Chiliä
Limeä
Sriracha kastiketta
Foodin maustettuja cashewpähkinöitä
VALMISTUS
Puolita sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan (ilman öljyä) sipulit ja mausteet. Kuivapaahda mausteita keskilämmöllä muutaman minuutin ajan.
Lisää öljy ja sekoittele mausteita hetken aikaa.
Lisää vesi ja liemikuutiot ja anna liemen kiehahtaa. Laita kansi osittain päälle ja anna porista pienellä lämmöllä 30 minuuttia.
Sillä välin, kun liemi hautuu, pilko tofu palasiksi ja puhdista sienet harjaamalla kevyesti likaa pois. Paista ensin tofu öljyssä rapeaksi ja sen jälkeen sienet. Mausta sieniä ripauksella suolaa.
Pilko parsakaalit pieniksi suupaloiksi.
Keitä shiratakinuudelit valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kun liemi on hautunut, poista sipulit ja mustapippurit. Lisää umamikastike, sitruunamehu ja maista tarvittaessa suolalla.
Lisää liemen joukkoon myös pilkotut parsakaalin nuput sekä bok choy. Keitä lientä vielä noin 5 minuuttia, jotta parsakaalit ja bok choy pehmenevät.
Tarjoile keitto asettamalla ensin kulhon pohjalle keitetyt nuudelit. Kauho sen jälkeen nuudeleiden päälle liemi, parsakaalia ja bok choyta. Lisää lopuksi päälle paistettua tofua, sieniä, Foodin cashewpähkinöitä, yrttejä, chiliä, limeä ja sriracha kastiketta.