Puhtaista, laadukkaista raaka-aineista syntyy ihastuttava sisilialainen pasta, jossa munakoisot hautuvat pehmeiksi ja maukkaiksi oreganolla ja valkosipulilla maustetussa tomaattikastikkeessa. Pientä potkua kastikkeeseen tuo myös Foodin chilijauhe. Viimeistele makuelämys Foodin Paramesanilla.
AINEKSET
300 g munakoisoa (yksi suuri tai kaksi pientä)
3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 tl Foodin oreganoa
400 g kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja
n.1 tl sokeria esim. Foodin kookossokeria
½ tl – ¾ tl suolaa (tai maun mukaan)
1/8 tl – ¼ tl Foodin chilijauhetta
Penne pastaa neljälle
Tarjoiluun: tuoretta basilikaa ja Foodin Paramesania
VALMISTUS
Pilko munakoiso pieniksi paloiksi ja laita hetkeksi sivuun.
Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää joukkoon valkosipulit. Paista hetken aikaa ja laita sivuun siten, että öljy jää pannulle.
Lisää pannulle pilkotut munakoisot ja paahda paloja muutaman minuutin ajan. Mausta oreganolla ja jatka paahtamista vielä hetken, kunnes munakoisot pehmenevät.
Lisää pannulle säilyketomaatit, sokeri, suola, chilijauhe sekä paahdetut silputut valkosipulit. Pilko tomaatteja lastalla pienemmäksi. Anna kastikkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Keitä pennepastaa neljälle.
Kun pasta on valmista, kaada se pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Tarjoile pasta tuoreen basilikan sekä Foodin Paramesanin kanssa.