Jouluateriaan väriä ja iloa tuovat Foodin Madras Currylla ja inkiväärillä maustetut kukkakaalit, granaattiomenan siemenet sekä kauniin vihreä tuore minttu. Kastikkeeksi sopii mintulla ja Foodin sitruunamehulla maustettu jogurttikastike. Kukkakaalin päälle voi vielä paahtaa Foodin luomusaksanpähkinöitä, joita käytetään myös jouluruokana tarjottavien portobellosienten täytteenä.
TARVITSET
noin 1 dl uunissa paahdettuja Foodin luomusaksanpähkinöitä (voit ohittaa tämän vaiheen, jos olet tehnyt portobellosienten täytteen, ja paahtanut siinä samalla ylimääräisiä pähkinöitä)
Jogurttikastike:
3 dl maustamatonta kookosjogurttia
noin 0,5 dl tuoreita mintunlehtiä silppuna
2 rkl Foodin sitruunamehua
½ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Curry kukkakaali:
yksi kukkakaali, noin 800 g kukkakaalin kukintoja
2 tl Foodin Madras Curry-jauhetta
1 tl Foodin inkiväärijauhetta
½ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
1 granaattiomena
nippu tuoretta minttua
valmistus
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda uunissa Foodin luomusaksanpähkinöitä noin 5-8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman ruskistuneet.
Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja anna tekeytyä kylmässä.
Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Sekoita kulhossa curry, inkivääri ja suola, ja hiero mausteseos tasaisesti kukkakaalin kukintoihin. Jotta kukinnot paahtuvat tasaisesti ja hyvin, asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle siten, että ne ovat niin erillään toisistaan kuin mahdollista.
Paahda kukkakaaleja uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat sopivan paahteisia, hieman rapeita ja ruskistuneita.
Tarjoilua varten ripottele paahdettujen kukkakaalien päälle granaattiomenan siemeniä, tuoreita mintunlehtiä sekä paahdettuja, pieneksi murrettuja tai pilkottuja saksanpähkinöitä.
Loput saksanpähkinöistä voit asettaa tarjolle kulhoon. Jos keitit portobellosieniä varten ylimääräistä kvinoaa, voit laittaa sen tarjolle kukkakaalin kanssa. Tarjoile kokonaisuus jogurttikastikkeen kanssa.