Tuotteidemme perusta on yksinkertainen: Tuotteen on tehtävä hyvää käyttäjälle, tuottajalle ja ympäristölle. Missiomme kuuluukin “Parempaa ruokaa, paremmalle huomiselle”. Tehdään tänään valintoja, jotka tekevät huomisesta paremman. Emme usko joko–tai -ajatteluun, valintamme on aina sekä–että. Haluamme tuoda jokaisen suomalaisen saataville planeettamme parhaat antimet. Se tarkoittaa sekä villimustikkaa kotimaan metsistä että luomutuotettua alkuperäiskaakaota Amazonialta.

Suomen neljä vuodenaikaa luovat omat haasteensa kotimaan maataloudelle ja luonnontuotteiden saatavuudelle. Toisaalta juuri vuodenaikojen vaihteluiden ansiosta luonnostamme löytyy antimia, jotka karujen olosuhteiden seurauksena ovat muovautuneet erityisen vahvoiksi ja ravinnetiheiksi. 

Ilmastonmuutos muokkaa ympäristöä. Samalla se muokkaa ihmisten ajattelua ja arvoja. Yhä useampi valitsee ympäristön hyvinvoinnin kannalta kestäviä valintoja: luomua, puhtaita luonnontuotteita, lähiruokaa, ekologisia materiaaleja ja uusiutuvaa energiaa. 

Olemme vuosien aikana kohdanneet suuren haasteen kotimaisten raaka-aineiden saatavuuden suhteen. Saatavuutta ei ole, tai se on niin epävarmaa ettei tuotetta ole järkevää saattaa kauppojen hyllyille. Meillä on kuitenkin tahtoa. Ja aina kun on tahtoa on myös toivoa. 

Kutsummekin sinut – maa- ja metsätilallinen – kumppaniksemme nostamaan suomalaisen luonnon antimet ansaitsemalleen paikalle. Tulevaisuus tehdään yhdessä. 

Olemme halukkaita ostamaan raaka-aineita tuoreina, kuivattuina tai jatkojalostettuina.

ESIMERKKEJÄ MEITÄ KIINNOSTAVISTA RAAKA-AINEISTA 

VILLIYRTIT JA MAUSTEKASVIT, esimerkiksi nokkonen, vuohenputki, voikukka, kuusenkerkkä, maitohorsma, siankärsämö, väinönputki, ruusujuuri, mesiangervo, vadelmanlehti, suolaheinä, persilja, tilli, rosmariini, minttu, fenkoli

SIENET, esimerkiksi pakuri, lakkakääpä

MARJAT JA MARJAJALOSTEET, esimerkiksi mustikka, tyrni, puolukka, aronia, lakka, vadelma

HEDELMÄT JA HEDELMÄJALOSTEET, esimerkiksi omena

GLUTEENITTOMAT VILJELYKASVIT, esimerkiksi hamppu, pellava, kaura

MUUT, esimerkiksi mahla, mehiläistuotteet (hunaja, siitepöly / perga, propolis)

Olemme aina avoimia kuulemaan myös muista innovatiivisista ideoista: sopimusviljelystä, uniikeista lajikkeista tai käyttökohteista.

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!

Lasse Jalkanen

lasse@foodin.fi

044 530 0036

Jaakko Halmetoja

jaakko@foodin.fi

040 577 7073