Perinteinen kesäkeitto maustetaan miedosti, jotta tuoreet kasvikset saavat loistaa. Kesäkeittoon sopivat myös luomulaatuiset mausteet, kuten mieto Curry sekä Provencen yrttiseos. Kesän herkulliset uudet perunat, porkkanat, kukkakaalit, herneet, parsakaalit, vihreät pavut ja sipulit ovat silti päätähtenä tässä lempeässä kookosmaidolla pehmennetyssä keitossa. Keiton päälle voit vielä ripotella rouskuvia, mausteisia kuivapaahdettuja cashewpähkinöitä.
AINEKSET
1 kevätsipuli varsineen
n.3 cm pala inkivääriä
1 (mieto) chili
500 g (uusia tai pieniä) perunoita
150 g porkkanoita
250 g kukkakaalia
200 g varsiparsakaalia
200 g vihreitä papuja
200 g (pakaste) herneitä
Foodin Extra virgin oliiviöljyä
2 tl Foodin mietoa currya
2 tl Foodin Provencen yrttejä
1 l vettä
¾ tl suolaa tai maun mukaan
330 ml Foodin kookosmaitoa
1 lime
Tuoretta korianteria
Foodin Rosmariini cashewpähkinöitä tai Foodin Bruschetta cashewpähkinöitä
VALMISTUS
Pilko sipuli pieneksi ja säästä vihreää vartta keiton päälle tarjoilua varten.
Pilko inkivääri ja chili silpuksi. Myös chiliä voit säästää hieman keiton päälle koristeeksi.
Puolita pikkuperunat, pilko porkkanat, kukkakaalit, varsiparsakaalit sekä pavut suupaloiksi. Jos käytät pakasteherneitä, voit ottaa ne kulhoon sulamaan.
Lämmitä kattilassa oliiviöljyä ja lisää joukkoon sipuli, inkivääri ja chili. Kuullota miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon mausteet: mieto curry ja Provencen yrtit sekä perunat ja porkkanat. Kaada lopuksi kattilaan vesi ja mausta suolalla.
Keitä perunoita ja porkkanoita noin 8-10 minuuttia tai kunnes ne hieman pehmenevät ja lisää sen jälkeen kattilaan kukkakaalin, varsiparsakaalin ja vihreiden papujen palat. Keitä noin 4-5 minuuttia.
Sekoita joukkoon vielä herneet ja kookosmaito ja anna keiton hautua muutaman minuutin ajan.
Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Suolaisuutta voit säätää myös lisäämällä keittoannoksen päälle maustettuja cashewpähkinöitä.
Tarjoile keitto kevätsipulisilpun, pilkotun chilin, limen ja korianterin kera.