Luontaisesti gluteeniton mantelijauho sekä koivusokeri ovat näiden hauskojen leivoskeksien perusaineksia aquafaban eli kikhernepurkin liemen lisäksi. Kikhernepurkin liemi toimii näissä kekseissä valkuaisvaahdon korvikkeena. Liemi vispataan kovaksi vaahdoksi ja käännellään kevyesti kuivien ainesten joukkoon. Täytä keksit ihanalla valkosuklaa Herkkuisalla, jonka voit halutessasi maustaa sitruunamehulla!
AINEKSET
n. 20 keksiä tai 10 kerroskeksiä
0,75 dl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
3 tl Foodin sitruunamehua
180 g / 4 dl Foodin mantelijauhoja
125 g / n.1,5 dl Foodin koivusokeria
1/4 tl Foodin hienoa merisuolaa tai hienoa Himalajan kristallisuolaa
Jos haluat, voit värjätä keksejä hieman keltaisemmaksi: ½ tl Foodin kurkumajauhetta
Väliin: Foodin valkosuklaa Herkkuisaa, johon voit halutessasi lisätä muutaman teelusikallisen Foodin sitruunamehua
valmistus
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Valuta kikhernepurkin liemi kulhoon. Mittaa siitä 0,75 dl ja vatkaa neste keraamisessa tai lasikulhossa kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Tämä voi kestää 2 minuutista noin viiteen. Vaahto on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman, että vaahto valuu alas. Lisää joukkoon sitruunamehu vielä kevyesti vatkaten.
Sekoita toisessa kulhossa mantelijauhot, koivusokeri, suola sekä halutessasi myös kurkumajauhe.
Kääntele vaahto kevyesti kuivien ainesten joukkoon, kunnes taikina on tiivistä ja siitä saa pyöriteltyä palloja.
Pyörittele taikinasta noin 20 pientä palloa ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle noin 12 palloa per pelti. Voit laittaa kaksi uunipeltiä päällekkäin, jotta keksit eivät ruskistu pohjasta liikaa.
Paista keksejä pellillinen kerrallaan noin 25-30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita päältä.
Anna keksien jäähtyä kunnolla. Sekoita yhteen Herkkuisaa ja sitruunamehua (esim.0,5 dl Herkkuisaa ja 2 tl sitruunamehua) ja levitä keksien väliin.
Säilytä keksejä jääkaapissa, jotta ne jähmettyvät ja niitä on helppo syödä.
Vinkki: Testaa myös kaakokeksejä lisäämällä kuivien ainesten joukkoon n.0,5 dl Foodin kaakaojauhetta. Tässä tapauksessa voit vähentää sitruunamehun määrää 3 teelusikallisesta ½ teelusikalliseen. Kaakaokeksien väliin sopii valkosuklaa Herkkuisan lisäksi myös hasselpähkinä-raakasuklaa Herkkuisa.