Mustikkapiirakka on kesän kestosuosikki ja se maistuu koko perheelle. Tämä gluteeniton piirakka on helppo valmistaa, ja siitä voi halutessaan tehdä myös täysin vegaanisen. Valkosuklaa Herkkuisa sopii mainiosti piirakan kaveriksi, testaa ja ihastu!
AINEKSET
2,5 dl mantelijauhoa
2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
¼ tl vaniljajauhetta
¼ tl kardemummaa
ripaus suolaa
½ dl sulaa kookosöljyä
¾ dl kookosnektaria, hunajaa tai muuta mieleistäsi nestemäistä makeuttajaa
1 kananmuna (tai 1 rkl pellavarouhetta + 3 rkl vettä*)
5 dl tuoreita / jäisiä mustikoita
½ rkl perunajauhoa, jos käytät pakastemarjoja
Valkosuklaa Herkkuisaa tarjoiluun
*jos haluat piirakasta vegaanisen, voit korvata kananmunan pellavarouheesta ja vedestä valmistuvalla seoksella
VALMISTUS
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Jos teet vegaanisen piirakan, sekoita pellavarouhe ja vesi pienessä kulhossa ja anna turvota viitisen minuuttia.
Mittaa jauhot, vaniljajauhe, kardemumma ja suola isoon kulhoon. Lisää kookosöljy, kookosnektari ja kananmuna (tai pellavaseos) ja sekoita, kunnes taikinasta alkaa muodosta pallo. Ota noin 3 ruokalusikallista pohjataikinaa talteen koristelua varten.
Voitele piirakkavuoan reunat ja pohja kookosöljyllä tai peitä ne leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjaan ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita perunajauho marjojen joukkoon.
Ota pohja uunista, lisää mustikat ja murustele pinnalle jäljelle jäänyt pohjataikina. Paista noin 30–35 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Jos Herkkuisa on kovin paksua, kannattaa se sulattaa juoksevaksi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Tarjoa mustikkapiirakka Valkosuklaa Herkkuisan kera ja nauti!