Luontaisesti gluteeniton kantarellipiirakka

Illanistujaisiin, iltapalaksi tai vaikkapa viikonlopun lounaaksi sopii mainiosti tämä syksyinen, luontaisesti gluteeniton kantarellipiirakka. Piirakan täytteessä hurmaavat kullankeltaiset paistetut kantarellit, sipuli ja Foodinin rosmariini. Makua piirakkapohjaan antaa myös Foodinin herkullinen Paravegano. Testaa piirakkaa myös suppilovahveroilla!

Kanttarellipiirakka ainekset 

Pohja: 

2 dl (120 g) kvinoajauhoja
2 dl (130 g) riisijauhoja
0,5 dl (25 g) Foodin Paramesan
¼ tl Foodin merisuolaa
150 g voita

Täyte:

1 litra kantarelleja
1 sipuli  Foodin Extra Virgin oliiviöljyä ja/tai voita paistamiseen
1,5 tl Foodin rosmariinia
Ripaus Foodin suolaa
200 g ranskankermaa
3 munaa
½ tl Foodin suolaa
¼ tl Foodin mustapippuria 

Kanttarellipiirakan valmistus

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kulhossa yhteen kvinoajauho, riisijauho, Paramesan ja suola. Nypi voi jauhojen joukkoon ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes se pysyy kiinteänä. Vaivaaminen vie muutaman minuutin.

Painele taikina n.28 cm piirakkavuoan pohjalle ja halutessasi myös reunoille.   Esipaista pohjaa uunissa 5 minuuttia.

Puhdista kantarellit, mutta älä pese niitä. Pilko sieniä pienemmäksi ja pilko myös sipulit. Paista sipuleita ja sieniä oliiviöljyssä ja/tai voissa muutaman minuutin ajan. Mausta rosmariinilla sekä suolalla.

Sekoita kulhossa vispilällä ranskankerma, munat, suola ja mustapippuri. Lisää joukkoon paistetut sienet ja sipulit.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut väriä ja täyte on hyytynyt.

Anna kanttarellipiirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua, sillä pohja on mureneva ja täyte pehmeä suoraan uunista tultua. Pohja jähmettyy helposti leikattavaksi jääkaapissa. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista