Jäätelö kuuluu ehdottomasti kesään ja nämä vegaaniset ja gluteenittomat jäätelökeksit ovat hauska tapa nauttia viilentävää herkkua. Pakastetuista hedelmistä ja kookosmaidosta valmistuu nopeasti pikajäätelö, ja kun sen annostelee gluteenittomien kaurakeksien väliin, on astetta juhlavampi jälkiruoka valmis! Raakasuklaavadelmat tuovat jäätelökekseihin suklaisia sattumia, ja tuoreet mansikat ihanaa raikkautta. Kokeile ja ihastu!
Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.
JÄÄTELÖKEKSIT AINESOSAT
KAURAKEKSIT
12 keksiä
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
ripaus merisuolaa
8 rkl gluteenitonta kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
8 rkl sulaa neitsytkookosöljyä
4 rkl kookosnektaria (tai vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa)
MANSIKKA-NEKTARIINIJÄÄTELÖ
3 pakastettua banaania
1 pakastettu nektariini
1 dl kookosmaitoa
¼ tl vaniljajauhetta
muutama desilitra tuoreita mansikoita
1 pss raakasuklaavadelmia
koristeeksi syötäviä kukkasia, kuten syreenejä
gluteeniton, vegaaninen
ANNOS
6 jäätelökeksiä
JÄÄTELÖKEKSIT VALMISTUSOHJE
Pilko pakastimeen banaanit ja nektariinit ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia, tai kunnes hedelmät ovat kokonaan jäässä.
Valmista ensin keksit. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki keksien ainekset isossa kulhossa. Taikina saa jäädä melko tahmeaksi. Lusikoi taikinasta 12 keksiä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele keksit mahdollisimman ohuiksi lusikan avulla. Paista noin 15-18 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kullanruskean värin. Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen niiden täyttämistä.
Valmista sitten jäätelö. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja aseta hetkeksi sivuun. Annostele tehosekoittimeen banaanit, nektariinit, kookosmaito ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Saatat joutua kaapimaan tehosekoittimen laitoja lusikalla muutaman kerran ennen kuin massa sekoittuu. Siirrä jäätelömassa kulhoon ja sekoita mansikat ja raakasuklaaherkut varovasti massaan. Jos jäätelömassa on löysää, voit laittaa sen hetkeksi pakkaseen jäätymään.
Kokoa lopuksi jäätelökeksit. Aseta yksi keksi lautaselle, lusikoi päälle hieman mansikka-nektariinijäätelöä, aseta toinen keksi päälle ja paina kevyesti. Voit laittaa keksit hetkeksi jähmettymään pakkaseen. Toista lopuille kekseille, lisää koristeeksi muutamia kukkasia ja nauti!