Tiesitkö, että kikhernepurkin liemestä saa kuohkeaa moussea? Yhdistä vaahdotettu liemi Foodin notkistettuun Herkkuisaan ja saat täydellisen makean jälkiruoan uuden vuoden juhintaan.
AINEKSET
n.8 annosta annosmaljan koosta riippuen
1,5 dl kikhernepurkin lientä
2 tl Foodin sitruunamehua
VALMISTUS
Valuta kikhernepurkin liemi puhtaaseen keraamiseen tai lasiseen kulhoon. Vatkaa lientä n. 8-10 minuuttia, kunnes saat vaaleaa kiinteää vaahtoa. Lisää sitruunamehu ja sen jälkeen koivusokeri vähitellen vaahtoon samalla koko ajan vatkaten. Vaahdota vielä hetken aikaa.
Notkista huoneenlämpöiset, lusikoitavat Herkkuisat vatkaamalla niitä kulhossa parin minuutin ajan. Jaa kikhernevaahto kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon varovasti käännellen reilu puoli purkkia valkosuklaa Herkkuisaa. Maista ja lisää tarvittaessa Herkkuisaa, jos haluat makeampaa moussea. Tee sama raakasuklaa Herkkuisan osalta. Jaa valkosuklaavaahto ja raakasuklaavaahto vuorotellen annosmaljoihin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ota mousse esille noin 30 min ennen tarjoilua.
HUOM: tähtisädetikkua on käytetty kuvauksissa kuvaa ja videota varten, mutta sitä ei suositella käytettäväksi sisätiloissa muuten.