Böö! Halloween on teemajuhlien aatelia ja vaatii arvoisensa tarjoilut. Nämä hurjan herkulliset Suklaahämähäkinseittikeksit ja Kaura-kaneli-hämähäkkikeksit syntyvät helposti ja nopeasti Halloween-juhliin, ilman perinteistä valkoista sokeria tai vehnäjauhoja. Suklaakeksit saavat makunsa kermaisen pehmeästä mantelijauhosta, täyteläisestä Herkkuisasta ja samettisesta valkosuklaa-Herkkuisasta. Kaura-kanelikeksien lempeä mausteisuus viimeistellään lakritsitaatelipatukoista muotoilluilla hämähäkeillä, jotka kruunaavat teemajuhlan tunnelman.
AINEKSET
Suklaahämähäkinseittikeksit
1 dl Foodin Hasselpähkinä-raakasuklaalevite Herkkuisaa
2 dl Foodin mantelijauhoa
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vaahterasiirappia
Ripaus Foodin merisuolaa
Kuorrutus
1 dl Foodin Dreamy raakasuklaarouhetta
3 rkl Foodin valkosuklaa Herkkuisaa
Kaura-kaneli-hämähäkkikeksit
2 dl kaurahiutaleita
1 dl Foodin mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl Foodin vaniljajauhetta
1/2 tl Foodin kardemummaa
3 rkl Foodin kookosöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
Kuorrutus
1/2 dl Foodin kookoshiutaleita
RESEPTI
Suklaahämähäkinseittikeksit
Kuumenna uuni 175 °C.
Yhdistä kulhossa Herkkuisa, mantelijauho, kaurahiutaleet, vaahterasiirappi ja suola.
Sekoita, kunnes raaka-aineet ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa. Anna seoksen levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
Muotoile keksejä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Sulata Dreamy-raakasuklaarouhe, dippaa jokaisen keksin yläpuoli ja laita ne jääkaappiin 5 minuutiksi.
Lisää sillä välin valkosuklaa-Herkkuisa pursotinpussiin ja koristele keksit hämähäkinseittikuvioilla.
Säilytä keksit jääkaapissa, mutta anna niiden lämmetä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Kaura-kaneli-hämähäkkikeksit
Kuumenna uuni 175 °C.
Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, mantelijauho, leivinjauhe, vanilja, kaneli, kardemumma, kookosöljy ja vaahterasiirappi. Sekoita, kunnes seoksesta muodostuu tasainen taikina.
Muotoile keksejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä kokonaan.
Koristele keksit muotoilemalla lakritsitaatelipatukasta hämähäkkejä.