Joulun ajan klassikko – Taatelikakku! Tämä kahvikakku ihastuttaa niin juhlapöydässä kuin välipäivien hemmotteluhetkissä. Mehukas taatelikakku valmistuu Foodinin luottotuotteista: taateleista, kookossokerista ja tummasta riisijauhosta. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa, joten se valmistuu vaivattomasti ennen joulun aikaan rauhoittumista ja on nappi valinta päiviin, kun haluat tarjota vieraille itsetehtyjä herkkuja.
AINEKSET
1 pakkaus / 250 g Foodin aurinkokuivattuja taateleita
2 dl Foodin kookossokeria
3 dl vettä
200 g Foodin grass-fed ghee
2 kananmunaa
1 tl Foodin merisuolaa
1 tl Foodin kardemummaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl tummaa riisijauhoa
RESEPTI
Lämmitä uuni 175 °C:een. Laita taatelit, kookossokeri ja vesi kattilaan. Keitä miedolla tai keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes taatelit pehmenevät. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Sulata ghee ja sekoita se taateliseokseen yhdessä kananmunien kanssa. Lisää suola, vanilja, kardemumma, ruokasooda, leivinjauhe ja riisijauho, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele kakkuvuoka sulatetulla gheellä ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa enintään viikon ajan.