Italialainen klassikko bruschetta kannattaa valmistaa nyt, kun kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan. Makeat, mehevät tomaatit maustetaan perinteisesti laadukkaalla Foodin Extra Virgin oliiviöljyllä, valkosipulilla, basilikalla ja ripauksella suolaa ja pippuria. Voit myös lisämaustaa tomaatteja, niin saat viisi erilaista makuelämystä rapeaksi paahdetun leivän päälle!
AINEKSET
500 g kotimaisia tomaatteja
1-2 valkosipulinkynttä pilkottuna tai puristettuna pieneksi
n.10 basilikan lehteä silputtuna
3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
¼ tl tai maun mukaan suolaa
Ripaus Foodinin mustapippuria
Lisämausteet:
punasipulia silputtuna
(vegaanista) mozzarellaa
Lisäksi: vaaleaa leipää, valkosipulia
VALMISTUS
Pilko tomaatit ja poista osa siemenistä, jotta bruschettaan ei tule liikaa tomaatin nestettä.
Laita pilkotut tomaatit, silputtu basilika, puristetut valkosipulinkynnet, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhoon. Sekoita ja anna tekeytyä sillä välin, kun leivät paahtuvat.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda leipäsiivuja uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Halutessasi lisää valkosipulin makua, voit hieroa valkosipulinkynttä leivän päälle.
Asettele tomaatteja keoksi leivän päälle. Lisää mausteita maun mukaan: punasipulia, oreganoa, chilijauhetta ja/tai (vegaanista) mozzarellaa.
Huom! Leivät kannattaa nauttia saman tien lämpiminä ja rapeina, kun tomaatit eivät ole vielä pehmentäneet niitä.