Maidoton ja täysin vegaaninen piparifudge eli kermakaramellit valmistuvat kädenkäänteessä luonnon omista raaka-aineista. Medjool taatelit, mantelitahna ja kaakaovoi muodostavat pehmeän massan, jota kaneli ja muut mausteet maustavat jouluisasti. Helpossa reseptissä yhdistät vain kaikki raaka-aineet blenderiin ja surautat tasaiseksi.
Tämä koko perheelle maistuva herkku sopii jälkiruoaksi, kahvipöydän kaunistukseksi sekä ihanaksi viemiseksi tai lahjaksi. Voit valmistaa fudget etukäteen sillä ne säilyvät kosteudelta suojattuna jääkaapissa muutamia päiviä.
AINESOSAT
10 medjool taatelia
1,5 dl mantelitahnaa
1 dl kaakaovoita
1 tl ceylonkanelia
¼ tl neilikkajauhetta
¼ tl inkiväärijauhetta
¼ tl kardemummaa
0,5 tl merisuolaa
halutessasi kuivattuja karpaloita
ANNOS
9-15 kermakaramellia koosta riippuen
VALMISTUSAIKA
20 minuuttia
Vegaaninen, maidoton, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Poista medjool taateleista kivet.
Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja soseuta tasaiseksi massaksi.
Taputtele fudgemassa noin 15 cm x 15 cm vuokaan leivinpaperille, painele päälle makean happamia kuivattuja karpaloita tai muita mieluisia koristeita kuten kuivattuja mangohippuja tai kookoshiutaleita. Fudget voi halutessaan myös pyörittää palloiksi ja pyöritellä raakakaakaojauheessa.