Omena-kaneli raakapiirakka maistuu hyvältä erityisesti syksyllä tuoreista kotimaisista omenista valmistettuna. Raakapiirakka valmistuu gluteenittomasti sekä vegaanisesti, ja saa makua vivahteikkaista, luomulaatuisista mausteista. Resepti on hyvinvointikirjailija Aino Mäkelän ja raakakakkuleipuri Tiia Räsäsen käsialaa.
OMENA-KANELI RAAKAPIIRAS AINESOSAT
POHJA
2 dl tiikeripähkinäjauhetta
10 Medjool-taatelia
raastettu omena
1,5 rkl kookosmannaa
2 tl ceyloninkanelia
2 tl kardemummaa
2 tl bourbonvaniljaa
1 dl mulperimarjoja
ripaus merisuolaa
TÄYTE
1 avokado
1 dl kookosmannaa + 1 dl vettä
2 omenaa
1 rkl psylliumkuitua
2 rkl tocojauhetta
1 rkl lucumaa
30 g raakakaakaovoita
3 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
½ punttia sitruunamelissaa
2 tl bourbonvaniljaa
1 dl mulperimarjoja
ripaus merisuolaa
KANELITAHNA
6 Medjool-taatelia
1 dl vettä
1 rkl ceyloninkanelia
OMENAMURU
2 rkl pohjamassaa
1 rkl kanelitahnaa
0,5 dl mulperimarjojen murua
2 tl ceyloninkanelia
kuutioitu omena
ANNOS
6 annosta
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
OMENA-KANELI RAAKAPIIRAS VALMISTUSOHJE
POHJA
Laita tiikeripähkinäjauhe, mulperit, kivettömät taalit, kookosmanna ja mausteet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, tiiviiksi massaksi.
Raasta omena ja lisää se pohjamassan joukkoon nesteineen, sekoita pohjamassa tasaiseksi.
Ota pohjamassasta 2 rkl kulhoon omenamurun valmistusta varten
Painele pohja kakkuvuokaan piirakkapohjan tavoin muodostaen korkeat reunat
TÄYTE
VALMISTELUT: Hienonna kaakaovoi ja laita se vesihauteeseen sulamaan.
Aloita valmistamalla kookoskerma blendaamalla kookosmanna ja vesi keskenään.
Lisää blenderiin avokado ja omenaa sekä psyllium, sekoita tasaiseksi
Lisää seuraavaksi mausteet toco, lucuma, hunaja ja puristettu sitruunan mehu, sekoita tasaiseksi
Lisää viimeiseksi blenderiin sulanut kaakaovoi sekä sitruunamelissa ja sekoita
Tarkista maku! Levitä täyte yhdessä kanelitahnan kanssa piirakkapohjan päälle
KANELITAHNA
Mittaa vesi ja laita kivettömät taatelit sekä kaneli korkeaan kulhoon, surauta sauvasekoittimella tasaiseksi
Nosta 1 rkl kanelitahnaa omenamurun valmistusta varten
Levitä kanelitahnaa yhdessä täytteen kanssa piirakkapohjan päälle
OMENAMURU
Sekoita pohjamassa, kanelitahna ja kaneli tasaiseksi
Lisää joukkoon mulperin murut ja kuutioitu omena, sekoita tasaiseksi
Lisää omenamuru tasaisesti täytteiden päälle