Gluteenittomien kardemummavohvelien ja raa’an laku-vadelmajäätelön yhdistelmä on vastustamaton! Reseptin on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.
AINESOSAT
VADELMALAKUJÄÄTELÖ
3 dl cashewpähkinöitä
2 rkl kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
makusi mukaan lakritsijuurijauhetta
1/4 tl suolaa
1 tlk kookoskermaa
200 g vadelmia
KARDEMUMMAVOHVELIT
1 rkl jauhettuja chiasiemeniä
2,5 dl kookosmaitoa
2,5 dl teff-jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 dl agavesiirappia
1 rkl kookosöljyä
0,5 rkl omenasiiderietikkaa
1,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
ANNOS
6 kpl
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
VADELMALAKRITSIJÄÄTELÖ
! Liota pähkinöitä vähintään 2h.
Soseuta vadelmat kevyesti, soseen ei tarvitse olla tasaista
Siivilöi pähkinöistä liotusvesi. Lisää pähkinät, kookosöljy, agavesiirappi, lakritsajuurijauhe ja suola tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi.
Vatkaa kookoskermaa muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella. Lisää joukkoon pähkinäseos.
Kaada massa vuokaan ja lusikoi vadelmasosetta päälle. Sekoita voin sen verran, että vadelmasta muodostuu marmorikuviota jäätelöön.
Aseta kelmu jäätelön pinnalle ja pakasta muutaman tunnin ajan.
KARDEMUMMAVOHVELIT
Sekoita ainekset huolella keskenään ja anna turvota 10-15 minuuttia.
Paista kuumassa vohvelipannussa 1 rkl taikinaa/vohveli. Anna jäähtyä (älä pinoa vohveleita), ennen täyttämistä.
Täytä, kun vohvelit ovat hieman jäähtyneet, ja jäätelö on valmista.
Nauti heti, tai siirrä pakkaseen odottamaan tarjoilua.