Kokeile ihanaa karamellipavlovaa, jonka kruunaa Valkosuklaa Herkkuisa! Valkosuklaa Herkkuisa valmistuu kasvipohjaisista ainesosista uusiutuvalla aurinkoenergialla, ja se on pehmeä, makea herkuttelunautinto sellaisenaan tai leivonnassa.
Tämä pavlova valmistuu vain muutamasta ainesosasta. Vaikka marenki paistuukin uunissa miedolla lämmöllä parikin tuntia, itse valmistamisessa ei kauan aikaa kulu! Koristelu on hauskaa – me käytimme marjoja ja syötäviä kukkia, mutta vain mielikuvitus on rajana, kun lähdet koristelemaan omaa pavlovaasi.
Tämän ihanan kesäreseptin on laatinut Justanotherfoodiegramin Michelle.
HERKKUISA KARAMELLIPAVLOVA AINESOSAT
3 kananmunan valkuaista
2 dl kookossokeria
muutama tippa sitruunamehua
PAVLOVAN PÄÄLLE
0,5-1dl valkosuklaa Herkkuisaa
1-2 dl kuohukermaa
1 dl mustikoita
1 dl vadelmia
syötäviä kukkia koristeeksi
ANNOS
1 pavlova
HERKKUISA KARAMELLIPAVLOVA VALMISTUSOHJE
Aloita lämmittämällä uuni 100 asteeseen. Lisää kananmunan valkuaiset ja muutama tippa sitruunanmehua kulhoon. Ole varovainen, että sekaan ei päädy lainkaan kananmunan keltuaista.
Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää vähitellen kookossokeri valkuaisvaahdon joukkoon samalla sekoittaen.
Lusikoi marenki leivinpaperilla vuoratun pellin päälle halkaisijaltaan noin 15-20cm ympyrän muotoiseksi. Paista marenkia uunissa noin 2 tuntia. Kun marenki on valmis, se on väriltään kultainen, ja koostumukseltaan kuiva ja hieman rapea. Anna marengin jäähtyä. Kookossokeri antaa marenkiin ihastuttavan, karamellimaisen koostumuksen ja maun.
Vaahdota kuohukerma kuoheaksi kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa Valkosuklaa Herkkuissaa niin, että koostumukseta tulee kuohkeampi.
Yhdistä kermavaahto ja Herkkuisa varovasti ja levitä se marengin päälle.
Lisää päälle mustikat ja vadelmat, ja koristele pavlova syötävillä kukilla ja lehdillä!