Muffinit sopivat kaikenlaisiin kesän herkkuhetkiin, ja näitä kirsikkamuffineita voikin nautiskella niin aamupalaksi kuin iltapäivän piristykseksi. Nämä Herkkuisa gluteenittomat marjamuffinit ovat todella meheviä, ja ne saavat valkosuklaisen maun luonnon omista raaka-aineista valmistetusta Herkkuisa-levitteestä. Muffinit makeutetaan banaanilla ja taatelilla, joten ne sopivat hyvin perheen pienimmillekin!
Reseptin on kehittänyt Tuulia Talvio.
HERKKUISA GLUTEENITTOMAT MARJAMUFFINIT AINESOSAT
noin 15 kirsikkaa
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
5 tuoretta taatelia, kivet poistettuina
4 rkl Herkkuisaa
2 rkl kookosmaitoa
1,5 dl mantelijauhoa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ceylon-kanelia
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
koristeluun Herkkuisaa
ANNOS
6-8 muffinia
Gluteeniton, maidoton
GLUTEENITTOMAT MARJAMUFFINIT VALMISTUSOHJE
Pilko kirsikat pieniksi paloiksi ja aseta ne hetkeksi sivuun. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää kananmunat, taatelit, Herkkuisa ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Voit soseuttaa ainekset hyvin myös sauvasekoittimella.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja kaada sitten joukkoon banaaniseos. Sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi mukaan kirsikat ja sekoita varovasti.
Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista noin 25–30 minuuttia, kunnes muffinien pinta on kauniin kullanruskea. Voit kokeilla muffinien kypsyyttä esimerkiksi cocktail-tikun avulla. Muffinit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Koristele muffinit lopuksi Herkkuisa-levitteellä. Ota Herkkuisaa pieneen lusikkaan ja tee muffineihin valuttamalla ohuita raitoja. Tarjoa ja nauti!