Arjen pelastus on 15 minuutin vegaaninen ja gluteeniton kikherne-tomaattipasta, joka valmistuu näppärästi yhdessä kattilassa. Kätevä, täyteläisen kermainen mustapippuridippi tuo pastaan runsaasti makua ja ihanaa kermaisuutta. Tämä Tuulia Talvion herkullinen pasta sopii nopeaksi arkiruoaksi, ja reseptin ääreen huomaa palaavansa aina uudestaan ja uudestaan.
PASTA AINESOSAT
250 g gluteenitonta täysjyväriisipastaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 pussi tai 70g babypinaattia
1 prk tai 380 g kikherneitä
1 tlk tai 400g tomaattimurskaa
1-2 tl mustapippuridippiä
1 tl kuivattua oreganoa
merisuolaa
kourallinen tuoretta basilikaa
pinjansiemeniä
ANNOS
3-4 annosta
VALMISTUSAIKA
15 minuuttia
gluteeniton, vegaaninen
GLUTEENITON KIKHERNE-TOMAATTIPASTA VALMISTUSOHJE
1. Kiehauta iso kattilallinen vettä. Lisää veteen suolaa ja keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan. Pasta saa jäädä hieman al denteksi, eli siihen saa jäädä purutuntumaa.
2. Sillä aikaa kun pasta keittyy, pilko tomaatit pieniksi paloiksi ja huuhtele pinaatti ja kikherneet. Kun pasta on kypsää, valuta pasta ja lisää se takaisin kattilaan. Pidä kattilan alla vielä pientä lämpöä. Lisää kattilaan myös tomaattimurska, tomaatit, pinaatti ja kikherneet ja sekoita hyvin. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä noin minuutin ajan, jotta pinaatti ja tomaatit pehmenevät.
3. Mausta pasta mustapippuridipillä, oreganolla ja merisuolalla. Mustapippuridipissä on melko vahva pippurin maku, joten kannattaa lisätä sitä aluksi yksi teelusikallinen ja maistaa pastaa siinä välissä, jotta saat itsellesi sopivan maun. Annostele pasta kulhoihin ja viimeistele tuoreella basilikalla ja pinjansiemenillä. Tarjoile ja nauti!