Air fryer paahtaa bataattiranskalaiset helposti rapeiksi ja maukkaiksi. Tee kaksi satsia, joista toinen maustetaan aromikkaalla Foodin BBQ-mausteella ja toinen satsi saa mausteeksi Foodin Provencen yrtit. Ranskalaisten kanssa toimii mainiosti aioli ja vegemajoneesi! Ne valmistuvat kätevästi sillä välin, kun bataattiranskalaiset paistuvat Air Fryerissa.
AINEKSET
n.500 g bataattia
n.2 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
n.1 tl Foodin BBQ-maustetta
n.1 tl Foodin Provencen yrttejä
Suolaa maun mukaan
Aioli
2 valkosipulin kynttä
1 keltuainen
2 tl Foodin sitruunamehua
n.1 dl rypsiöljyä tai n.0,5 dl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä ja 0,5 dl rypsiöljyä
1/4 tl tai maun mukaan suolaa
Vegemajoneesi
0,5 dl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
2 tl Foodin sitruunamehua
1 tl hunajaa tai muuta juoksevaa makeutusta
1/2 tl Dijon sinappia
1/4 tl tai maun mukaan suolaa
n.1,5 dl rypsiöljyä
valmistus
Lämmitä Air Fryer 200 asteiseksi.
Kuori bataatti ja pilko se tasakokoisiksi pitkiksi tikuiksi.
Laita puolet vuokaan ja sekoita joukkoon n.1 tl oliiviöljyä, BBQ-mauste ja muutama hyppysellinen suolaa.
Asettele ranskalaiset yhteen kerrokseen Air Fryeriin ja paista 200 asteessa 6 minuuttia. Käännä ranskalaiset ja paista vielä toiset noin 5-6 minuuttia tai kunnes kaikki ranskalaiset ovat kypsiä ja rapeita. Bataattiranskalaisten kokonaispaistoaika riippuu tikkujen paksuudesta ja air fryerin tehokkuudesta.
Toista sama jäljellä olevilla ranskalaisilla, mutta vaihda BBQ-mauste Provencen yrteiksi.
Ranskalaisten paistuessa voit valmistella aiolin ja vegemajoneesin.
Aioli
Pilko valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi. Voit myös murskata niitä morttelissa tai puristaa valkosipulipuristimella, jotta saat enemmän makua aioliin.
Erottele kulhoon keltuainen ja vispaa se vispilällä yhteen sitruunamehun kanssa.
Kaada sen jälkeen öljyä hiljalleen ohuena nauhana joukkoon samalla vispaten.
Lisää lopuksi joukkoon murskatut valkosipulin kynnet sekä suola. Sekoita majoneesi tasaiseksi ja laita kylmään tekeytymään.
Vegemajoneesi
Sekoita yhteen sauvasekoittimella aquafaba, sitruunamehu, hunaja, Dijon ja suola, kunnes saat vaalea vaahtoa. Lisää joukkoon hiljalleen rypsiöljyä ohuena nauhana sauvasekoittimella sekoittaen. Sekoita, kunnes seos paksuuntuu majoneesimaiseksi.
Jos aioli tai vegemajoneesi on liian paksua, lisää joukkoon nestettä kuten vettä tai sitruunamehua. Jos taas aioli tai vegemajoneesi on liian löysää, lisää joukkoon tilkkanen öljyä ja sekoita tasaiseksi.
Nauti bataattiranskalaisia aiolin ja vegemajoneesin kera.