Tämä ihana makuelämys syntyy vain kolmesta raaka-aineesta! Tarvitset vain tuorejuustoa ja keksejä sekä Foodin uutuutta Pipariherkkuisaa, joka tuo juustokakkuun herkullisen joulun maun. Piparijuustokakun resepti on saanut inspiraationsa Emma Ivanen 3 raaka-aineen juustokakusta.
AINEKSET
120 g (gluteenittomia) Digestive-keksejä
2 purkkia Foodin Pipariherkkuisaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
(ripaus suolaa)
RESEPTI
Lämmitä uuni 140 asteeseen. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Lämmitä Foodin Pipariherkkuisa notkeaksi esimerkiksi mikrossa. Ota Herkkuisa-purkin kansi ensin pois ja lämmitä pieniä aikoja kerrallaan (esim.20 sek), kunnes Herkkuisa on sulanut notkeammaksi.
Murskaa Digestive-keksit pieneksi muruksi. Tämä onnistuu parhaiten sauvasekoittimen kulho-osassa. Lisää joukkoon n. 4 rkl Pipariherkkuisaa ja blendaa, kunnes muodostuu kiinteähkö taikina. Voit myös lisätä taikinan joukkoon ripauksen suolaa tuomaan makeita makuja enemmän esiin. Huom. Taikinassa saa olla vielä keksinmuruja, ei tarvitse jauhaa aivan sileäksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita kulhossa kauhalla yhteen tuorejuusto sekä yksi kokonainen Pipariherkkuisa purkki. Levitä seos pohjan päälle. Lusikoi toisesta purkista loput juustokakun päälle ja muotoile lusikalla kiehkuroiksi.
Lämmitä juustokakkua uunin keskitasolla 40 minuuttia. Annan kakun jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin yön yli. Yön yli jähmettynyt kakku on helppo leikata paloiksi.