Kirpsakan puolukan ja karamellisoitujen pähkinöiden suloinen liitto hurmaa jokaisen ja mikä parasta, puolukkarahkan valmistus onnistuu jo edellisenä päivänä. Ihanan paahteisesta kookossokerista, vedestä ja ripauksesta suolaa syntyy pähkinöille kuorrutus – kerrassaan ihanaa!
AINEKSET
4 annosta
Puolukkarahka:
2 dl kermaa
250g rahkaa
3 rkl vaahterasiirappia tai valitsemaasi makeuttajaa
200g jäisiä puolukoita
Karamellisoidut pähkinät:
2 rkl vettä
1 tl suolaa
1 pussi Foodinin pähkinäsekoitusta
VALMISTUS
Aloita vaahdottamalla kerma kunnes siihen muodostuu pehmeitä huippuja. Sekoita mukaan varovasti rahka, vaahterasiirappi ja vaniljajauhe. Murskaa puolukat toisessa kulhossa haarukalla ja lisää joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa 2 tuntia.
Sekoita kookossokeri ja vesi kattilassa, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon pähkinät ja suola, sekoita kunnes kaikki sokeriliuos on imeytynyt pähkinöihin ja niiden pinnalle jää ohut kerros sokeriliuosta. Levitä leivinpaperille ja anna jäähtyä kokonaan.
Vinkki! Kaada kiehuvaa vettä kattilaan jotta sokeriliuos irtoaa helpommin.
Lisää rahka kauniisiin laseihin tai kulhoihin ja koristele karamellisoiduilla pähkinöillä sekä puolukoilla. Yllätä isäsi tällä proteiinirikkaalla simppelillä jälkiruoalla. Nautistekele.