ITÄMAINEN JUUSTOKUMINA MAUSTAA KANAT, KASVIKSET JA PADAT
Juustokumina eli jeera tai roomankumina on itämainen mauste, joka sopii hyvin kaikenlaisiin kasvis- ja liharuokiin. Se on oleellinen osa aasialaista sekä meksikolaista keittiötä, ja usein esimerkiksi falafelit sekä chili con carne kaipaavat onnistuakseen juustokuminan aromia. Juustokumina on myös tärkeässä osassa intialaisessa keittiössä käytetyssä garam masala -maustesekoksessa ja currymaustesekoituksissa. Juustokuminan maku on mausteinen, lämmin ja täyteläinen, ja sitä on helppo käyttää niin padoissa, kastikkeissa kuin marinadeissakin.
Mausteet ovat yksinkertainen tapa uudistaa tuttuja ruokia ja elävöittää vanhoja reseptejä. Uusien mausteiden kokeilu on helppoa ja hauskaa, ja uusia yhdistelmiä kokeillessa voi tulla keksineeksi vaikka uuden bravuuri-reseptin! Tyypilliset mausteidenkäyttösuositukset tarjoavat inspiraatiota ruokien tuunaukseen, mutta tosiasiassa vain mielikuvitus on rajana, kun mausteilla ryhtyy rohkeasti kokeilemaan! Yksinkertainen pasta, helppo risotto, salaatti tai muut arkiruoat saa helposti maistuviksi nimenomaan mausteilla. Tärkeintä on tasapaino – kun mausteiden käytössä harjaantuu, alkaa hahmottamaan, mikä yrtti tuo esiin minkäkin ruoan aromit ja missä suhteessa maustetta kannattaa käyttää.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Elina (varmistettu kirjoittaja) –
Laadukas (ayurvedinen) luomumauste kasvisruokien kokkailuun.
sofia –
Todella aromikas.