PEHMEÄ CHAI ORANGE -RAAKASUKLAA ON MAUSTETTU KANELILLA, KARDEMUMMALLA JA APPELSIINILLA
Pehmeä Chai Orange -raakasuklaa on maustettu aidoilla luomulaatuisilla mausteilla. Suosittu chai-mausteseos: vanilja, ceyloninkaneli, kardemumma, inkivääri yhdessä appelsiiniöljyn kanssa muodostavat mausteisen mutta lempeän makuelämyksen, joka vie toiset joulun tunnelmiin, toiset kauas itään. Chai-appelsiini on sopivan makea makunautinto vaikkapa vahvan kahvin tai chai-teen kanssa. Kokeile raakasuklaata myös leivontaan!
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin Chai Orange -raakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Luomu ja vegaaninen. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenitonta kauraa, pähkinöitä, manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Anna-Kaisa –
Ehdottoman herkullinen makuyhdistelmä
Iida –
Maut sopii todella hyvin yhteen, super hyvää!
Jenni karhu (varmistettu kirjoittaja) –
Tykkään 👌
Iitu –
Vahvan mausteinen suklaa. Eniten maistuu neilikka ja ehkä kardemummakin. Appelsiinin maku ei harmikseni mausteiden alta juuri erotu. Koostumus on suussasulava ja kermainen.