Foodinin kookosöljyyn käytettävät kookospähkinät viljellään Filippiinien aurinkoisilla saarilla maan eteläosassa. Kookoksen viljely on ollut iso osa Filippiiniläisten perheiden elämää jo pitkään. Monelle se on elinkeino. Reilun Kaupan sertifiointi takaa suoraan viljelijöille reilumman korvauksen heidän tekemästään työstä, sekä viljelijäyhteisöjen olosuhteita parannetaan jatkuvasti.
Kumppanimme Filippiineillä kouluttaa viljelijöitä luonnonmukaiseen ja kestävämpään viljelyyn. He maksavat viljelijöille Fair Trade -premiumin suoraan ja sen lisäksi he toteuttavat erilaisia hankkeita paikallisen Fair Trade organisaation kanssa. Vuosien 2012 – 2015 välissä Baranguayn kylään on rakennettu porakaivoja, josta koko kylä hyötyy puhtaan juomaveden muodossa – ei ainoastaan meidän viljelijämme. Kylään asennettiin myös aurinkopaneeleja, josta kyläläiset saavat sähköä perustarpeisiin.
Foodinin kookosöljyn viljelyssä pyritään niin kutsuttuun metsäviljelyyn, jossa otetaan huomioon ympäristön hyvinvointi monimuotoistamalla biodivirsiteettiä. Näin päästään monokulttuurisesta viljelystä ympäristöä hellivään monikulttuuriseen viljelyyn, jolloin pystymme takaamaan ettei viljelijämme elanto ole vain yhdessä sadossa, vaan he voivat huoletta viljellä kookosta ja sen ohella myös muita raaka-aineita.
Kookospähkinöiden keräys kookosöljyä varten alkaa tavallisesti viimeistään vuoden kasvun jälkeen. Pähkinät kerätään käsin kiipeämällä puun latvoihin tai pitkien keppien avulla. Keräyksen jälkeen ne kuljetetaan käsiteltäväksi puhveleita hyödyntäen. Foodinin kookosöljyn koko valmistusprosessin ajan lämpötila ei nouse yli 45°C, jolloin öljy on raakaa. Kylmäpuristus tapahtuu kahden tunnin sisällä keräämisestä. Kookospähkinät ensin rikotaan ja kuoritaan, jonka jälkeen pähkinät pestään ja käydään käsin läpi, josta hyvälaatuiset kookokset jatkavat matkaansa kylmäpuristimelle. Alhainen lämpötila, nopea käsittely ja kylmäpuristusmenetelmä takaavat Foodinin kookosöljyn hienon kookoksisen, raikkaan ja tuoreen maun.