KOIVUSOKERI ON VIILEÄN RAIKAS MAKEUTTAJA
Koivusokeri eli ksylitoli (xylitol) on täysin luonnollinen pöytämakeuttaja. Koivusokerin makeusaste on lähes sama kuin tavanomaisessa sokerissa. Makeutensa lisäksi se maistuu viileän raikkaalle. Useat asiakkaamme suosittelevat koivusokeria juurikin sen aidon hyvän makunsa vuoksi. Tästä olemme ehdottoman samaa mieltä!
Koivusokeri on loistava korvike tavanomaiselle sokerille ja rakenteensa ansiosta sitä voi käyttää “tavallisen” sokerin tavoin kaikkeen makeuttamiseen. Ksylitoli kestää kuumentamisen, joten se sopii erinomaisesti myös leivontaan. Kokeile vaikka näitä herkullisia marjamuffineita.
Koivusokerin sisältämä ksylitoli edistää hampaiden terveyttä. Sen kemiallisen rakenteen ansiosta kariesta aiheuttavat bakteerit eivät pysty käyttämään sitä ravintonaan. Koivusokerin glykeeminen indeksi on matala (GI 7), joten se kohottaa verensokeria hyvin hitaasti.
Runsaasti nautittuna ksylitoli saattaa aiheuttaa laksatiivisia oireita. Voit kuitenkin helposti välttää tämän vaikutuksen aloittamalla maistelun pienempinä annoksina.
Ei sisällä säilöntäaineita. Tutustu muihin makeuttajiimme täällä.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.