HIMALAJAN KRISTALLISUOLA ON KÄSITTELEMÄTÖN JA LAADUKAS SUOLA
Kristallisuola on yli 200 miljoonaa vuotta vanhaa Himalajan vuoristosta käsin louhittua suolaa. Foodinin hieno kristallisuola on puhdasta ja laadukasta karkeasta kristallisuolasta jauhettua hienoa suolajauhetta. Suola on täysin käsittelemätöntä eikä siihen ole lisätty mitään ylimääräistä.
Kauniin hempeän punertavan värinsä vuoksi kristallisuolaa kutsutaan myös ruususuolaksi. Maultaan kristallisuolamme on miedon pehmeä ja aromaattista korostaen upeasti ruoan makua. Kristallisuola sopiikin erinomaisesti makeiden herkkujen ja leivonnaisten maustajaksi sekä pöytäsuolaksi ja suolaiseenkin ruoanlaittoon. Maukkaan pehmeää kristallisuola sopii myös juomiin.
Vaihtelun vuoksi voit sekoittaa erilaisia suolalaatuja keskenään. Kokeile yhdistää kristallisuolan joukkoon laadukasta merisuolaa. Vaihtelun vuoksi voit lisätä joukkoon myös haluamiasi mausteita sekä kuivattuja yrttejä kuten rosmariinia, basilikaa, timjamia, Provencen yrttejä tai pippuria.
Kristallisuola valmistetaan reiluissa oloissa Pakistanissa. Kristallisuolan sähköisen atomirakenteen vuoksi se liukenee veteen muodostaen sähköä johtavan liuoksen. Vesikristallisuolaseosta kutsutaan “soleksi”, joka on luontaisesti steriili ja sitä käytetään kääreissä, ihon kuorintaan sekä nenän ja suun huuhteluun. Kristallisuola on suosittu raaka-aine myös nenäkannussa ja höyryhengityksessä kuuman veden seassa sekä kosmetiikassa ja erilaisissa “tee-se-itse” -tuotteissa kuten kuorintavoiteissa.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Lue lisää maustamisesta >> https://foodin.fi/blogi-luova-maustaminen/
Tutustu myös muihin mausteisiimme >> https://foodin.fi/mausteet/
Elina –
Kiinnostaa tietää, miten se on voitu louhia Himalajalla, jos sen alkuperämaa on Pakistan?
Foodin (varmistettu kirjoittaja) –
Hei Elina ja kiitos hyvästä kysymyksestä! Himalajan vuoristo yltää myös Pakistanin pohjoisosan alueelle 🙂
Jukka –
Paras suola suomessa
Riikka Matilainen (varmistettu kirjoittaja) –
Tätä suolaa käytän päivittäin, ja pidän siitä todella paljon. Laatu on kohdallaan!
Milla Martin (varmistettu kirjoittaja) –
Erittäin laadukas suola. Päivittäisessä käytössä aamupuurossa.