Kermainen macadamiamaito

| elo 23, 2016 | Makeutus ja mausteet, Pähkinät ja siemenet, Reseptit | 0 Kommenttia

” Kermainen macadamiamaito on ravinteikas kasvimaito perinteisen maidon tilalle. Annekatariina on hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.”

ANNOKSIA

1 L

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

2 dl raakoja luomu macadamiapähkinöitä
1 l lämmintä vettä
1/3 tl merisuolaa
1/4 tl bourbon vaniljauutejauhetta
1 Pipetillinen steviaa /2 rkl kookossokeria  / 4 medjool -taatelia

Valmistusohje

  1. Jos et omista tehokasta blenderiä, liota pähkinöitä 2 tuntia.
  2. Siivilöi vesi pois ja blendaa pähkinöitä hienoksi, lisää vesi, suola, (vanilja,) sekä haluamasi makeutus.
  3. Blendaa täydellä teholla minuutin verran.
  4. Aseta harso  siivilän päälle, kaada maitojuoma kulhoon harson läpi. Purista kaikki neste harson avulla pois.
  5. Säilö tiiviissä astiassa, esimerkiksi tyhjissä litran lasipurkeissa(kookosöljy) jääkaapissa.
  6. Käytä smoothiessa, kahvissa, tuorepuuroissa, myslin kanssa, tai ihan vain sellaisenaan.