MANTELITAHNA ON HERKULLINEN PROTEIININ LÄHDE
Mantelitahna on herkullinen 100 % manteleista valmistettu luomulaatuinen pähkinälevite. Mantelitahna on hyvä proteiinin ja rasvan lähde, mutta sisältää vain vähän hiilihydraatteja. Sitä on helppo käyttää sekä makeiden että suolaisten ruokien lisänä sekä herkullisena dippinä kasvisten ja hedelmien kera.
KÄYTÄ NÄIN:
Mantelitahna on huomattavasti juoksevampaa kuin muut pähkinä- ja siemenlevitteemme. Dippaa juoksevassa tahnassa kypsennettyjä tai raakoja kasviksia sekä hedelmiä kuten porkkanaa, perunaa, palsternakkaa, varsiselleriä, kurkkua, omenaa ja muita suosikkikasviksiasi. Mantelitahna sopii erinomaisesti myös ruokaisuutta lisääväksi salaatinkastikkeeksi.
Mantelitahna on omiaan tuorepuurojen koristeena sekä chiavanukkaan seassa. Kokeile sitä myös tuoreiden marjojen tai hedelmäsalaatin kastikkeena. Tahnan kermainen koostumus tuo erinomaisen lisän ja vaihtelua myös erilaisiin smoothieisiin. Oletko jo kokeillut jäisistä banaaneista, kasvimaidosta, raakakaakaosta ja mantelitahnasta valmistettua smoothieta?
Mantelitahna tuo herkullisen lisän myös makeisiin herkkuihin. Voit käyttää tahnaa etenkin kakku- ja keksitaikinoissa sekä kakkujen, muffinien ja taateleiden täytteenä.
Olemme saaneet mantelitahnasta lukuisia kiitoksia asiakkailtamme – ja moni heistä onkin ihastunut erityisesti tahnan monipuolisuuteen sekä herkkujen että suolaisten ruokien vakiomaustajana.
MANTELITAHNA: VALMISTUS
Mantelitahnamme valmistuksessa käytetyt mantelit on poimittu ja eroteltu käsin, jotta mahdollisten karvaiden manteleiden pääsy joukkoon on pystytty parhaiten välttämään. Tahna valmistetaan Vaajakosken tehtaallamme paahdetuista manteleista hellävaraisesti kivimyllyssä jauhamalla. Pitkällä ja hellävaraisella valmistusmenetelmällä varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen niin ravinteiden säilymisen kuin samettisen maun ja tekstuuriinkin suhteen.
Tahna säilyy avattuna huoneenlämmössä 3 kk. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä valolta suojassa.
Luomu, vegaaninen, säilöntä- ja lisäaineeton.
Valmistettu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
RESEPTEJÄ FOODIN-TAHNOISTA
Gluteeniton hasselpähkinä-nougatpala
Maidoton, vegaaninen cashewpähkinäjuusto
Gluteenittomat pähkinäbrowniet
Lue lisää stone ground -valmistuksesta >>
“Manteli- ja cashewtahna toimivat niin makeissa kuin suolaisissa resepteissä. Samettiset tahnat taipuvat päälliseksi smoothieen, pannareihin, puuroon, jogurttiin ja niin edelleen, you name it! Tahnoista saa myös loihdittua helposti vaikka salaatinkastikkeen.” – Alisa Talasmaa, wellnessmalli
“Ehdoton suosikkini pähkinätahnoista. Herkullista esimerkiksi puuron tai riisikakkujen päällä. Maukas ja terveellinen välipala syntyy, kun banaanin tai omenan päälle sivelee mantelitahnaa, nam!” – Mathilda Tolvanen
Iida –
Tosi hyvää ja ihana koostumus!
soikkala.jaana (varmistettu kirjoittaja) –
Vahva ja hyvä maku. Kokeilin jopa munakkaaseen, kun muut täytteet olivat vähissä: Hyvä tuli!
Kaisla Hirvinen (varmistettu kirjoittaja) –
Ihanan makuinen. Helppo tapa tarjota pähkinää lapselle, jonka hampaat ei vielä riitä kokonaisiin.
Raija Johansson (varmistettu kirjoittaja) –
Raakaruokalaisen “leivän”päällyksenä korvaamaton. Leivällä tarkoitan kuivurissa 42 asteessa itsetehtyjä raaka näkkäreitä.
Tuula S (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvänmakuinen ja koostumus on juuri sopiva. Laitan aamupuuron sekaan ja leivän päälle.