APRIKOOSI TUO AURINGON JÄLKIRUOKIIN
Aprikoosi on aurinkoinen naposteltava ja monipuolinen makeuttaja. Luomulaatuiset aprikoosit ovat herkullinen lisä makeisiin leivonnaisiin ja hedelmäisyyttä kaipaaviin jälkiruokiin.
Pehmeän koostumuksensa ansiosta aprikoosit sopivat erityisen hyvin meheviin leivonnaisiin ja kakkuihin sekä evässekoituksiin, jotka kaipaavat suolaisen ja rapsakan lisäksi jotain makeaa. Liottamalla aprikooseista saa entistä pehmeämpiä, jolloin ne sekoittuvat hyvin trooppisen, kesäisen smoothien joukkoon. Aprikooseista on mahdollista valmistaa myös herkullista hilloa. Monen mielestä aprikoosti maistuvat kuitenkin parhaalta aivan sellaisenaan, tai sulaan raakasuklaaseen dipattuina!
APRIKOOSIN ALKUPERÄ
Aprikoosihedelmä on alunperin kotoisin Kiinasta, jossa aprikoosipuita viljeltiin jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Eurooppaan aprikoosi rantautui noin 300 vuotta ennen ajanlaskun alkua, ja kreikkalaiset ja roomalaiset nimesivät keltaisen, täyteläisen pehmeän hedelmän “Auringon kultamunaksi”. Siitä asti aprikoosit ovat olleet yksi suosituimmista kivellisistä hedelmistä kautta maailman, ja niitä hyödynnetään laajalti niin jälkiruoissa kuin osana hedelmäisiä kasvis- ja kanakastikkeita ja patoja.
Foodinin aprikoosit ovat rikittömiä, eikä niitä ole käsitelty sulfiitilla. Ne voidaan siis nauttia huoletta kuorineen! Kuivatuista aprikooseista on poistettu kivi.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.