Suklaiset täytekeksit voit valmistaa kolmessa eri maussa: minttu, karpalo ja mokka-karamelli. Annekatariina on hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.

AINESOSAT

KEKSIT

1 pieni omena soseutettuna
tai 90g valmista omenasosetta
1 dl kookosöljyä
0,5 dl kasvimaitoa
1 dl kookossokeria
2 dl teffjauhoja
1 dl raakakaakaojauhoa
1 dl kookosjauhoa
2 tl psylliumia
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl laadukasta suolaa

MINTTUTÄYTE

4 rkl kookosmannaa
2 rkl vaahterasiirappia
8 tippaa piparmunttuöljyä
1 tl matchaa

KARPALOTÄYTE

4 rkl kookosmannaa
2 rkl vaahterasiirappia
3 rkl karpalojauhetta

MOKKA-KARAMELLITÄYTE

3 rkl kaakaovoita
1,5 rkl kookosmannaa
1,5 rkl vaahterasiirappia
1 rkl vahvaa kahvia
1/4 tl laadukasta suolaa

ANNOS

2-3 pellillistä

VALMISTUSAIKA

45 minuuttia

Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton

VALMISTUSOHJE

KEKSIT

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Soseuta omena ja sekoita sula kookosöljy, kasvimaito ja kookossokeri sekaan.

Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään ja yhdistä märkien ainesten kanssa. Sekoita kunnes saat työstettävän massan ja anna asettua kymmenisen minuuttia.

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä 2-3mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa muotilla levystä keikkoja, siirrä pellille leivinpaperille ja paista 9-10 minuuttia. 

TÄYTE – VALITSE KAKSI RESEPTIÄ

Sulata valitsemasi täytteen ainekset vesihauteessa ja sekoita huolellisesti.

Anna jäähtyä hieman ennen keksien täyttämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *