Kirpeän raikas sitruuna on keväällä mehukkaimmillaan ja raikas sitruunajälkiruoka sopii tarjottavaksi monessa tilanteessa. Itsetehty lemon curdi viimeistelee makuelämyksen. Kokeile helppoa reseptiä ja ihastu!
AINESOSAT
4 annosta
Lemon curd eli sitruunatahna
0,5-1 dl Foodinin sitruunamehua
1-2 rkl agavesiirappia
1-2 rkl sitruunan kuorta
2 kokonaista kananmunaa
3 kananmunan keltuaista
50 g voita
Sitruunajälkiruoka
1,5 dl Lemon curdia
3 rkl Foodinin sitruunamehua
250 g mascarponejuustoa
180 g ranskankermaa
1 tl sitruunan kuorta
Täytteet
Sitruunan kuorta, tuoreita mansikoita ja Foodinin kookoslastuja
Aloita jälkiruoan valmistus lemon curdista. Laita sitruunamehu, agavesiirappi ja voi kattilaan. Lämmitä seosta siihen asti, että voi sulaa. Siivilöi seos niin, että jäljelle jää tasainen sitruunaneste. Vatkaa ensin munat ja keltuaiset kulhossa ja sen jälkeen vatkaa ne sitruunanesteen joukkoon. Sekoita kunnes seos on sileää. Anna seoksen tekeytyä miedolla- tai keskilämmöllä, kunnes saavutat haluamasi tekstuurin. Tämä kestää noin 5-10 minuuttia. Vältä seoksen kiehumista. Lemon curd säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
Laita aikaisemmin valmistettu lemon curd, sitruunamehu, mascarpone, ranskankerma ja raastettu sitruunankuori kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Jäädytä seosta vähintään 1 tunti tai yön yli. Kaada tarjoilukulhoon tai lasiin ja ripottele päälle sitruunankuorta, tuoreita mansikoita ja kookoshiutaleita. Täydellisen yksinkertainen ja raikas jälkiruoka on valmis!