Kesällä nautitaan pastaa salaatin muodossa! Maukas ja ravitseva salaatti saa täyttävyyttä Foodin vihreistä linsseistä sekä maustetuista cashewpähkinöistä. Salaatin joukosta löytyy myös Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, pannulla paahdettua sipulia, babypinaattia, rucolaa ja pieniä luumutomaatteja.
AINEKSET
2 dl Foodin vihreitä linssejä (kuivana)
400 g (gluteenitonta) kierrepastaa
2 pientä shalottisipulia tai 1 iso, pilkottuna pieneksi
Foodin oliiviöljyä paistamiseen
1 dl Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja, pilkottuna pieneksi
1 dl kivettömiä oliiveja
400 g pieniä luumutomaatteja, puolikkaina
n. 100 g babypinaattia ja rucolaa
Salaatinkastike
5 rkl Foodin oliiviöljyä
3 rkl Foodin sitruunamehua
2 tl Foodin oreganoa
2 tl Dijon sinappia
1 tl hunajaa
¼ -½ tl suolaa tai maun mukaan (salaatissa suolaisuutta tuovat myös aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja maustetut cashewpähkinät)
Salaatin kanssa: pari pussia Foodin maustettuja cashewpähkinöitä esim. Bruschetta
VALMISTUS
Keitä Foodin vihreät linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista pilkotut sipulit öljyssä, kunnes ne ruskistuvat.
Lisää keitetyn pastan sekaan kypsät vihreät linssit, paistetut sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Anna pastasalaatin jäähtyä n.15 minuuttia tai kauemmin ja lisää sitten loput ainekset: oliivit, tomaatit, babypinaatti ja rucola.
Vispilöi salaatinkastike kulhossa ja sekoita se salaatin joukkoon. Ripottele salaatin päälle cashewpähkinöitä ennen tarjoilua ja aseta pähkinöitä myös tarjolle.