Kesän ihastuttavin jälkiruoka on tässä! Tarvitset vain pakastemansikoita, basilikaa ja makeutusta. Mansikka-basilikasorbetti makeutetaan Foodinin koivusokerilla, joka on täysin luonnollinen makeuttaja ja erinomainen valkoisen sokerin korvike. Superherkkua sorbetista saat, kun ripottelet päälle murusteltuja Foodinin valkosuklaavadelmia ja –mansikoita.
AINEKSET
500 g pakastettuja kotimaisia mansikoita
n. 0,5 dl basilikan lehtiä
0,5-1 dl Foodin koivusokeria, mansikan makeudesta riippuen
Sorbetin päälle: Foodin valkosuklaavadelmia ja –mansikoita sekä basilikan lehtiä
VALMISTUS
Silppua basilikan lehdet pieneksi. Blendaa pakastemansikat ja basilikat yhdessä koivusokerin kanssa, kunnes saat sileää sorbettia. Tämä voi kestää useita minuutteja, tehosekoittimen tehokkuudesta riippuen, ja tarvitset apuna työvälinettä, jolla saat painettua aineksia alaspäin sekoituksen aikana. Mikäli blendaus ei onnistu, voit antaa mansikoiden sulaa hetken aikaa, ja testaa sitten uudestaan.
Sorbetti on hetivalmis syötäväksi, mutta voit myös pakastaa sen muutamaksi tunniksi, jotta saat otettua siitä sorbettipalloja.
Murustele valmiiden annosten päälle Foodinin valkosuklaavadelmia ja –mansikoita ja koristele annokset basilikanlehdillä.