Foodinin kvinoa on monipuolinen gluteeniton ja proteiinipitoinen lisuke. Siinä on mieto ja miellyttävä, hieman pähkinäinen maku, ja se sopii keitettynä mihin tahansa ruokaan. Yksinkertaisin tapa käyttää kvinoaa on riisin ja pastan korvikkeena.
Testaa myös näitä herkullisia tapoja, ja ylläty kvinoan mahdollisuuksista. Molemmissa esimerkeissä on käytetty samoja aineksia, mutta ateriat eivät ole samanlaisia!
Kvinoaa peston kanssa ruokaisassa salaatissa
Keitetty kvinoa on jäähtyessään mitä mainioin ravitseva pohja salaatille, jota maustaa itsetehty vegaaninen pesto.
Kvinoasalaatti on koostettu aineksista, jotka sopivat myös vaikkapa pizzan päälle. Salaatin maustavat mm.oliivit, artisokansydämet sekä tuore basilika ja tomaatti. Myös herneet piristävät täyttävää salaattia ja tuovat hitusen makeutta suolaisen peston vastapainoksi. Kun salaatin joukkoon lisää vielä keitettyjä Foodinin kikherneitä, on täydellinen ateria koossa.
Kvinoasalaatti on kätevä eväs töihin tai vaikkapa piknikille. Siitä saa myös aseteltua kauniin kulhoruoan, johon kukin saa valita omia lempiaineksia lisukkeiksi.
Katso reseptiKvinoaa pizzapohjassa
Kvinoaa voi käyttää myös muullakin tavalla kuin keitettynä. Liota Foodin kvinoaa yön yli vedessä, huuhtele ja blendaa tehosekoittimessa sileäksi pizzataikinaksi veden, öljyn ja mausteiden kanssa.
Kvinoapizzapohjasta tulee rapea ja ohut pizzalätty, jonka voi täyttää kvinoasalaatin aineksilla eli itsetehdyllä maukkaalla pestolla, tomaateilla, oliiveilla ja artisokansydämillä. Paiston jälkeen pizzan päälle voi vielä ripotella herneitä ja tuoretta basilikaa.
Katso resepti