Joulun herkku syntyy pannulla pehmennetyistä ja karamellisoiduista päärynöistä, Foodin piparkakkumausteella höystetystä pähkinämurusta sekä päälle sulatetusta valkosuklaa Herkkuisasta. Tätä jälkiruokaa ei voi vastustaa!
TARVITSET
Piparkakkumausteinen pähkinämuru:
3 dl Foodin pähkinöitä esim. pekaani, manteli ja saksanpähkinä
2 rkl Foodin neitsytkookosöljyä
2 rkl Foodin kookossokeria
2 tl Foodin piparkakkumaustetta
¼ tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
6 päärynää
2 rkl Foodin neitsytkookosöljyä
2 rkl Foodin kookossokeria
n.1/8 tl Foodin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Lisäksi: Foodin valkosuklaa Herkkuisaa
valmistus
Murskaa pähkinät pieneksi. Lämmitä pannulla kookosöljy ja sekoita joukkoon sokeri, piparkakkumauste sekä suola. Lisää pannulle pähkinät ja paahda niitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen noin 3-5 minuuttia. Kaada seos lautaselle ja anna jäähtyä. Kun muru on jäähtynyt voit siirtää sen esimerkiksi lasipurkkiin.
Kuori ja pilko päärynät kahtia pituussuunnassa. Poista siemenkota.
Lämmitä pannulla sekoitellen kookosöljy, kookossokeri ja suola. Lisää pannulle päärynän puolikkaat ja anna pehmetä välillä liemessä käännellen, noin 5 minuuttia yhteensä.
Lämmitä valkosuklaa Herkkuisa purkkia kattilassa, jossa kuumaa vettä, jotta Herkkuisa notkistuu.
Tarjoile päärynät lämpimänä piparkakkupähkinämurun sekä valkosuklaa Herkkuisa -kastikkeen kera.
Piparkakkupähkinämurua jää yli, ja sitä riittää seuraavaankin päärynäjälkiruokaan. Tai voit nauttia sen vaikkapa granolan tapaan puuron tai jogurtin päällä.