Vegaaniset suklaatryffelit on helppo valmistaa Foodin Dark ja Dreamy raakasuklaarouheesta ja täyteläisestä kookosmaidosta. Mausta tryffelit ihanilla joulumausteilla ja kuorruta makeammaksi koivusokerilla.
AINEKSET
200 g (2 pussia) Foodin Dark raakasuklaarouhetta
100 g (1 pussi) Foodin Dreamy raakasuklaarouhetta
TAI
200 g (2 pussia) Foodin Dreamy raakasuklaarouhetta
100 g (1 pussi) Foodin Dark raakasuklaarouhetta
0,75 dl Foodin kookosmaitoa, lämmintä
0,5 tl Foodin piparkakkumaustetta
0,5 tl Foodin kardemummaa
Ripaus suolaa
Jos haluat makeammaksi: lisää joukkoon makeutusta, esim.siirappia 1 rkl tai maun mukaan.
Kuorrute: n. 2 rkl Foodin koivusokeria
1/8 tl – ¼ tl suolaa
VALMISTUS
Sulata raakasuklaarouhe vesihauteessa. Lisää joukkoon lämmin kookosmaito, mausteet ja suola ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää makeutusta maun mukaan.
Jos teet tryffelit pääosin Dreamy raakasuklaarouheesta, tulee tryffeleistä hieman vaaleampia ja makeampia kuin Dark raakasuklaarouheesta tehdyistä.
Kaada suklaaseos laakeaan vuokaan ja pakasta noin 30 minuuttia tai kunnes seos on jähmeää ja siitä saa muotoiltua pieniä palloja.
Muotoile leivinpaperin päällä pieniksi palloiksi ja pyörittele koivusokerissa.
Säilytä tryffeleitä jääkaapissa.