Nauti joulun klassikkoleivonnaisia ihanan suklaisella suussa sulavalla Foodin Herkkuisalla! Perinteinen rahkavoitaikina onnistuu myös vegaanisesti.
TARVITSET
3 ¼ dl vehnäjauhoja + lisää leivontaan
¾ tl leivinjauhetta
200 g voita tai vegaanista margariinia (suositus: voita tai margariinia, joka sisältää suolaa)
200 g pehmeää maitorahkaa tai vegaanista ”rahkaa”
1 purkki hasselpähkinä-raakasuklaa Herkkuisaa
tomusokeria
valmistus
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini käsin joukkoon. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen rahka.
Säilytä taikinaa jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Ripottele jauhoja leivonta-alustalle ja kauli taikina levyksi. Taittele levy neljään osaan, kauli taas levyksi ja toista vielä kerran.
Kauli taikina levyksi ja leikkaa taikinapyörällä 8×8 cm neliöiksi. Neliöitä tulee noin 12-14 taikinan paksuudesta riippuen.
Muotoile torttu haluamaasi muotoon ja lusikoi Herkkuisaa keskelle. Paista uunissa 10 minuuttia, tai kunnes torttu saa selvästi väriä.
Ripottele tomusokeria päälle ja nauti!