Gluteeniton babka on muhkea, raakasuklaalla ja mantelitahnalla täytetty ja koristeltu kierrepitko, tai “kranssikakku”, joka ihastuttaa kahvipöydässä tai näyttävänä jälkiruokana! Gluteenittomista jauhoista ja Foodinin suussasulavista raakasuklaaherkuista valmistettu babka on pullan ystävän herkku.
Reseptin on kehittänyt Justanotherfoodiegramin Michelle.
GLUTEENITON BABKA AINESOSAT
BABKATAIKINA
3 dl tummaa riisijauhoa
3 dl gluteenitonta jauhosekoitusta
1 1/2 dl maitoa, tai vaihtoehtoisesti manteli- tai kauramaitoa
3 g kuivahiivaa
1/2 dl kookossokeria
1/2 dl agavesiirappia
1/2 tl merisuolaa
2 kananmunaa
4 rkl voita
TÄYTE
1 1/2 dl Herkutella -raakasuklaalevitettä
1/2 dl mantelitahnaa
1/2 dl hasselpähkinöitä
KUORRUTE
1 dl Dreamy-suklaarouhetta
1 tl kookosöljyä
ANNOS
1 babka-pitko
VALMISTUSAIKA
noin 1,5h mukaanlukien paistoajat + n. 2h kohotusaikaa
Gluteeniton
GLUTEENITON BABKA VALMISTUSOHJE
Lisää riisijauhot, gluteeniton jauhoseos, suola sekä sokeri kulhoon ja sekoita. Lämmitä maito noin 42 asteeseen, lisää siihen kuivahiiva, ja anna liueta.
Lisää jauhoseos maito-hiivaseoksen joukkoon ja ala työstämään taikinaa joko sekoittimella tai käsin. Lisää joukkoon munat sekä agavesiirappi, ja vaivaa lisää.
Lisää mukaan huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikinan tulisi olla sileää, ei liian kuivaa tai tahmeaa.
Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi tunnin tai kahden ajan. Kun taikina on noussut, laita se jääkaappiin vartiksi – se tekee taikinasta helpommin käsiteltävän!
Laita leivinpaperi tasaiselle pinnalle, ja kauli taikina tasaiseksi puolen sentin paksuiseksi neliöksi leivinpaperin peitoksi. Levitä päälle runsaasti Herkutellaa, pyöräytä hieman mantelitahnaa päälle, ja ripottele mukaan murskattuja hasselpähkinöitä.
Kierrä taikina tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla, ja jätä saumakohta rullan alle. Laita jääkaappiin vielä 15 minuutiksi.
Ota viileä taikinarulla, ja halkaise rulla keskeltä veitsellä niin, että päähän jää noin 2cm yhtenäistä palaa. “Letitä” taikinarullan palat asettelemalla ne vuoron perään toistensa päälle, noin kahdesti tai kolmesti.
Aseta gluteeniton babka leipävuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-45 minuuttia.
Tee sillä aikaa kuorrute sulattamalla ja sekoittamalla vesihauteessa kookosöljy ja suklaarouhe.
Tarjoile lämmin gluteeniton babka kotitekoisen suklaakastikkeen ja esimerkiksi jäätelön kera.