Valmista kesäjuhliin herkullisen mausteinen gazpachokeitto Foodinin tapaan. Perinteisten ainesten, kuten tomaatin ja paprikan lisäksi keittoon makua tuovat niin Foodin Provencen yrtit kuin hurmaavat Bruschettan makuiset kuivapaahdetut cashewpähkinät.
AINEKSET
n. 8 annosta
5 tomaattia (n.500 g)
1 paprika
1 avomaan kurkku
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5 rkl Foodin hunaja-inkivääri omenasiiderietikka
1 tl suolaa
0,5 dl Foodin oliiviöljyä
Päälle: Foodin Provencen yrttejä sekä Bruschetta cashewpähkinöitä
VALMISTUS
Blendaa kaikki ainekset paitsi oliiviöljy sileäksi keitoksi. Blendaa lopuksi joukkoon oliiviöljy hitaasti valuttaen. Maista ja lisää etikkaa, suolaa tai makeutusta maun mukaan. Keiton maku riippuu täysin tomaattien makeudesta. Keittoon sopii parhaiten makeat kotimaiset tomaatit.
Kaada keittoa annosmaljoihin ja ripottele päälle Provencen yrttejä sekä Bruschetta pähkinöitä.
Vinkki: jos blenderisi on supertehokas, voit myös blendata muutaman Bruschetta pähkinän keiton joukkoon täyteläisyyttä tuomaan.