Raikkaat vegevohvelit maistuvat niin herkkuhetkinä kuin lounaalla erilaisten lisukkeiden kera. Resepti on Annekatariinan kynästä – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.
AINESOSAT
1 kotimainen iso omena tai 2 pienempää
1 dl mantelimaitoa tai vettä
1 rkl kookosöljyä
1 rkl chia siemeniä
2 rkl herneproteiinia vanilja
1 dl lupiinijauhoa tai kvinoajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
hieman suolaa
kardemummaa
ANNOS
6 annosta
VALMISTUSAIKA
20 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Poista omenasta kota.
Heitä kaikki aineet blenderiin ja aja tasaiseksi taikinaksi.
Laita vohvelirauta lämpenemään, öljyä kookosöljyllä.
Paista vohveleita 2-3 minuuttia, huomioi kuitenkin oman rautasi tehokkuus.
Jos vohvelirautaa ei kotoa löydy, voit paistaa taikinan myös pannukakuiksi paistinpannulla keskilämmöllä paistaen.
Nauti esimerkiksi kotimaisten marjojen, kaakaonibsien ja cashewtahnan kanssa.